Archieven

Dit bericht is 903 keer gelezen

lintjeHAASTRECHT – Kees Bogaart is per 1 januari gestopt als ploegchef bij de brandweer Haastrecht. Zaterdagavond was er een officieel afscheid in Het Witte Hof in Haastrecht. Bij deze gelegenheid kreeg Bogaart een koninklijke onderscheiding uitgereikt door burgemeester Roel Cazemier, voor 35 jaar brandweerdienst. Hij mag zich nu Lid in de Orde van Oranje Nassau noemen.

Bogaart (61) startte zijn brandweercarrière in de jaren zeventig van de vorige eeuw bij de bedrijfsbrandweer van Philips in De Haag. In 1983 trad hij toe tot het gemeentelijk korps van Haastrecht.

Hij bekleedde daar onder andere de functie van bevelvoerder en de laatste jaren ploegchef. Tijdens zijn brandweerloopbaan volgde hij diverse opleidingen en trainingen.

Bogaart heeft veel betekend voor kazerne Haastrecht. Hij heeft zich enorm ingezet voor de komst van een nieuwe brandweerkazerne. In 2010 werd deze gebouwd op de plaats van het oude politiebureau aan de provinciale weg in Haastrecht. Hij kan hier nog steeds met veel bevlogenheid over vertellen.

Vanwege zijn kennis van en werk met computers en automatisering nam hij deel aan het project voor het digitale meldsysteem P2000 van de regio Hollands-Midden. Bogaart is werkzaam als systeembeheerder en softwaresupport bij Veenhuis Medical Audio in Gouda.

Kees is enorme fan van hardrockmuziek, onthullen zijn collega’s van de kazerne Haastrecht. “Zo losjes als hij normaal gekleed is, zo netjes ziet hij er uit als er een officiële brandweergebeurtenis is. Strak in het pak doet hij niet onder voor menig agent of legerofficier. Hij komt altijd als laatste aan op een vergadering, etentje of ander evenement. Als je net denkt, moeten we niet even bellen of hij het niet vergeten is, dan hoor je in de verte zijn brullende Japanner aankomen. We weten nog steeds niet of het een kapotte uitlaat is of dat hij een sportuitlaat heeft.”

Kees Bogaart wordt bij de brandweer Haastrecht opgevolgd door Bas Verboom.

Dit bericht is 903 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief