Archieven

Dit bericht is 2249 keer gelezen

GOUDERAK – Robert Coomans, Ton van Cappellen en John Terlouw zijn zaterdagmiddag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Ze ontvingen de onderscheiding voor hun inzet voor de brandweer Gouderak.

De uitreiking werd gedaan door burgemeester Roel Cazemier.

Coomans (55) is ruim twintig jaar in dienst bij korps Gouderak. “Hij staat bekend als een gedreven en gepassioneerde brandweerman, die alles zal doen voor de ploeg”, aldus Cazemier. “Hij gaat letterlijk voor zijn collega’s door het vuur.” Coomans is momenteel bevelvoerder, maar ook manschap, instructeur en oefenleider.

Van Cappellen (63) werd op 1 oktober 1982 aangesteld als brandwacht. Hij heeft zich maar liefst 36 jaar trouw ingezet als vrijwillige brandweerman. Cazemier: “Staat 24/7 klaar als hulpverlener voor de Gouderakse gemeenschap en omliggende kernen.” Van Cappellen werd gewaardeerd door zijn kennis van autotechniek. Hij was verantwoordelijk voor onderhoud van de voertuigen. Eind januari nam Van Cappellen afscheid.

Terlouw (56) Terlouw werd op 1 november 1992 aangesteld als brandwacht. Tijdens zijn brandweercarrière volgde hij diverse opleidingen en scholingen. Hij heeft zich 26 jaar lang trouw ingezet als vrijwillige brandweerman. Terlouw was onder andere verantwoordelijk voor het onderhoud van de kazerne. Eind januari nam hij afscheid.

Dit bericht is 2249 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief