Archieven

Dit bericht is 2735 keer gelezen

LEKKERKERK – Na een woord van welkom naar alle aanwezigen, waaronder bijna alle vrijwilligers en een aantal andere genodigden, blikte korpschef Robert Batenburg tijdens de jaarlijkse korpsavond terug op wat gerust een bewogen jaar voor de Lekkerkerkse brandweer genoemd mag worden.

Op 23 december 2018 werd het korps een zware slag toegebracht. Tijdens een noodlottig ongeval op de provinciale weg kwamen een man en een vrouw om het leven en raakten twee broers van de man, lid van de brandweer, gewond. Eén ervan dusdanig dat hij waarschijnlijk zijn leven lang invalide blijft. “Een zware slag voor ons allemaal, die we ieder op onze eigen manier hebben moeten verwerken”, aldus Batenburg.

Maar het leven ging door, ook bij de vrijwillige brandweer, en dus kon de korpschef weer een aanzienlijk aantal oorkondes en diploma’s uitreiken aan een leden van zijn team. Een gratificatie was er voor Rob van Dijk, die zich na een ernstig ongeval tijdens zijn werk terugvocht om bij de brandweer te kunnen blijven. Hij kreeg tevens een oorkonde voor 12,5 jaar trouwe dienst. Diploma’s waren er voor de vrijwilligers die dit jaar weer een deel van de opleiding tot allround brandweerman afrondden.

Na de woorden van de heer Batenburg nam burgemeester Roel Cazemier het woord. Ook hij sprak zijn grote waardering uit voor de wijze waarop de hele ploeg in die moeilijke tijd na het ongeval karakter, vastberadenheid en doorzettingsvermogen heeft getoond. “Jullie hebben elkaar binnen het korps op de been gehouden en zijn samen doorgegaan met waar jullie voor staan.”

Dat de burgemeester zijn ambtsketen had omgehangen bleek niet voor niets. Voor twee leden van het korps kwam hij met een verrassing. Tweemaal sprak hij de woorden “Het heeft zijne Majesteit de Koning behaagd u te benoemen tot lid in de Orde van Oranje Nassau.” Woorden die bestemd waren voor Wim Streefland, die inmiddels 23 jaar lid is van de vrijwillige brandweer in Lekkerkerk en voor Cees van Vliet, die de 35 jaar vol maakte. Beide begonnen ze als adspirant brandweerman, volgden diverse opleidingen en bekleedden diverse functies binnen het korps. Vakbekwame mensen die zich met passie inzetten voor de veiligheid van hun dorpsbewoners. Met veel plezier spelde de heer Cazemier hen de versierselen op die horen bij een Koninklijke Onderscheiding.

Na het officiële gedeelte schoof het gezelschap aan tafel voor een diner waarbij de gebeurtenissen van het afgelopen jaar ongetwijfeld nog vele malen ter sprake kwamen.

Dit bericht is 2735 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief