Archieven

Dit bericht is 829 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Lionsclub Krimpen aan den IJssel heeft afgelopen zaterdag voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd voor het realiseren van een bloemrijke berm naast de Vijverflats. Het terrein is inmiddels inzaai klaar en voorzien van een stevige afrastering. Als het allemaal klaar is moet de berm voorzien in ‘een fraai stuk stadsnatuur’.

Met hulp van de Lionsclub Krimpen aan den IJssel ontwikkelt de gemeente Krimpen aan den IJssel een bloemrijke berm bij de de Vijverflats.

“Er is de laatste jaren steeds meer aandacht voor biodiversiteit en een duurzame leefomgeving”, stelt René van Walsum van de Lionsclub. “Wij als club hebben de gemeente Krimpen aan den IJssel benaderd met de vraag hoe we een bijdrage zouden kunnen leveren aan verbetering van bioversiteit binnen Krimpen. Daar is uit voortgekomen dat we de gemeente helpen met de inrichting en het onderhoud van een bloemrijke berm bij de Vijverflats. De berm draagt niet alleen bij aan het ondersteunen van biodiversiteit, maar zal ook een fraaie aanblik bieden als alle in te zaaien bloemen tot bloei zijn gekomen. De berm heeft een oppervlakte van 934 vierkante meter.”

De leden steken niet alleen de handen uit de mouwen, maar de club stelt ook een speciaal zaadmengsel ter beschikking. De aanschaf daarvan is mede mogelijk gemaakt door een Europese Lionssubsidie.

De leden van de Lionsclub zijn samen met de gemeente begonnen met de voorbereidende werkzaamheden. Met vereende krachten zijn 130 palen de grond in geheid. Vervolgens is in alle palen een gat geboord waar een ijzeren draad doorheen is getrokken. Hiermee is de afrastering compleet. Van Walsum: “De grond is zodanig bewerkt dat in komende weekeinde het perceel ingezaaid kan worden zodat we over een paar weken in Krimpen van een fraai stukje stadsnatuur kunnen genieten met hopelijk veel bijen en andere nuttige insecten.”

Officiële opening
Op maandag 3 mei zal de officiële openingshandeling plaatsvinden door de wethouder Coen Derickx samen met de Lionsclub. Er zal een speciaal Lions informatiepaneel worden onthuld dat is geplaatst bij het perceel.

Dit bericht is 829 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief