Archieven

Dit bericht is 598 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Lionsclub Krimpen aan den IJssel kijkt terug op een geslaagde inzamelingsactie van koffiepunten en vreemd/oud geld. Afgelopen week vond de overdracht plaats van de Douwe Egberts-punten aan de Voedselbank.

Het was alweer voor de zevende keer dat de inzamelingsactie van DE-punten en vreemd/oud geld plaatsvond in Krimpen aan den IJssel. Met de DE-punten worden pakken koffie aangeschaft voor de Voedselbank Krimpen aan den IJssel en met het ingezamelde vreemd en oud geld kunnen staaroperaties in derdewereldlanden worden bekostigd.

“Na zes eerdere zeer succesvolle edities hoopten we ook met de zevende editie weer een mooi resultaat te boeken”, geeft René van Walsum van Lionsclub Krimpen aan den IJssel aan. “En met dank aan de Krimpense bevolking is dat zeker gelukt. Totaal werden er 547.327 punten ingezameld. Dat is bijna een kwart meer dan de vorige aflevering. De eerlijkheid gebiedt natuurlijk wel om aan te geven dat er deze keer extra lang gespaard kon worden doordat er in december 2020 geen inzameling plaatsvond vanwege Corona. De vorige inzamelingsactie was goed voor 948 pakken koffie voor de Krimpense Voedselbank die daar ruim een jaar mee vooruit kon.”

Aan vreemd/oud geld is 49,1 kilo ingezameld. Van Walsum: “De opbrengst hiervan wordt door de Wilde Ganzen met vijftig procent verhoogd. Totaal kunnen met de Krimpense opbrengst 147 oogoperaties in derdewereldlanden worden betaald. Ook deze inzameling was succesvoller dan de vorige actie (132 operaties).”

In december weer een ronde
De Lionclub heeft in de planning staan om in december de inzameling alweer voor de achtste keer te organiseren. Van Walsum: “Hopelijk wederom met een mooi resultaat. We danken ieder geval iedereen die mee heeft gedaan in 2021 om de zevende editie tot een groot succes te maken en hopelijk is men in Krimpen al weer DE-punten en oud/vreemd geld aan het verzamelen voor december. Volgende maand zal bekend worden hoeveel pakken koffie de Voedselbank deze keer krijgt voor de ingeleverde punten.”

Dit bericht is 598 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief