Archieven

Dit bericht is 1126 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Lionsclub Krimpenerwaard ondersteunt tijdens deze coronacrisis het ‘balkongymnastiekproject’ van Stichting Welzijn Ondersteuning Krimpenerwaard met duizend euro.

De stichting verzorgt tijdens de crisis op meerdere plaatsen in de regio gymtrainingen voor ouderen waaraan op het balkon of achter het raam kan worden deelgenomen.

Eén van de speerpunten in het beleid van Stichting Welzijn Ondersteuning Krimpenerwaard (SWOK) is het bevorderen van beweging voor ouderen in de regio. Door de Coronacrisis is het niet mogelijk om deze centraal georganiseerde activiteiten voort te zetten.

Om die reden is het idee gelanceerd om deze gymlessen voor ouderen op meerdere locaties bij de diverse appartementencomplexen te geven. Aan de lessen kan op het balkon of vanachter het raam worden meegedaan. Op deze manier blijven de ouderen in beweging.

Omdat deze lessen nu op meerdere plaatsen moeten worden gegeven kost dat echter extra mankracht en geld. Lionsclub Krimpenerwaard ondersteunt daarom dit initiatief met duizend euro. Met deze bijdrage wordt het mogelijk om in Bergambacht, Stolwijk, Haastrecht, Schoonhoven, Vlist en Ammerstol een maand lang invulling te geven aan deze gymlessen.

Lionsclub-voorzitter Jeroen van Hoof hierover: “Lions hebben als doelstelling om daar waar nodig hulp te bieden. Dat doet de organisatie wereldwijd, maar ook lokaal. Juist in deze crisis willen wij erzijn voor mensen en organisaties in onze regio die onze hulp nu goed kunnen gebruiken. Wij hebben daarom besloten om in deze extra moeilijke tijd duidend euro uit onze reserves vrij te maken voor onder andere dit goede doel. We zijn ervan overtuigd dat we hiermee heel veel mensen een groot plezier doen.”

Dit bericht is 1126 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief