Archieven

Dit bericht is 423 keer gelezen

SCHOONHOVEN – De coronacrisis maakt mensen creatief. Zo ook zangeres Marlou Koevoets, bekend van Het Cultuur Station. Op een originele manier maakt zij bewoners van verzorgingshuizen blij met ‘Live Koptelefoon Concerten’. De bewoners zijn niet anders dan aangenaam verrast en dolenthousiast hierover.

Sinds begin 2019 zingt Marlou wekelijks met bewoners van verschillende verzorgingstehuizen in de Krimpenerwaard. Zij ziet van dichtbij hoe belangrijk muziek is voor deze doorgroep, meest kwetsbare ouderen met een lichamelijke beperking of een vorm van dementie. “Het is zo ontzettend bijzonder om te zien wat muziek bij de mensen losmaakt. Naast de gezelligheid en ontspanning, die muziek met zich mee brengt, activeert het ook een stukje geheugen en emotie. Het is heel bijzonder om te zien dat de herinnering van een liedje vaak nog zo helder aanwezig is. Je kunt echt contact maken”, geeft ze aan in gesprek met RTV Krimpenerwaard.

“Sinds zingen niet meer mogelijk is in de tehuizen, heb ik buiten door gezongen met en voor de bewoners. De ramen en deuren gingen open, een flinke geluidsinstallatie ging mee en zo konden de bewoners mij zien, horen en meezingen. Erg leuk om te doen en fijn om zo toch nog met ze te zingen.” In deze periode is het voor de bewoners te koud om de ramen en deuren open te zetten. Dat maakte dat Marlou op het idee kwam om een ‘Live Koptelefoon Concert’ te geven.  Het werkt als volgt:  Het optreden is buiten en de bewoners zitten binnen en luisteren via een draadloze koptelefoon. Tijdens het concert worden er liedjes uit de oude doos gezongen. Veelal van Wim Zonneveld, Vera Lynn, Johnny Jordaan, Willeke Alberti, Rob de Nijs, Saskia & Serge, John Denver, The Beatles etc. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marlou. Website: www.hetcultuurstation.nl
Emailadres: marlou@hetcultuurstation.nl. Mobiele nummer: 06-1053 3304

 
Zie bijgaande YouTube link hoe het concert wordt ontvangen.

Dit bericht is 423 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief