Archieven

Dit bericht is 1584 keer gelezen

SCHOONHOVEN – In verband met de sloop van de huidige sporthal De Meent en omdat de nieuwbouw van de nieuwe sporthal nog niet is gestart is, is het college van Krimpenerwaard gaan kijken naar een tijdelijke locatie.

In eerste instantie kwamen ze met de optie op een grasveld in de nabijheid van scholengemeenschap Willem de Zwijger in Schoonhoven. Er kwamen veel protesten van omwonenden waardoor het plan ook op tegenstand van de raad kon rekenen. B&W is daardoor op zoek gegaan naar een ander voorstel.

In eerste instantie is gekeken of de activiteiten die normaliter in De Meent plaatsvinden binnen de bestaande accommodaties uitgevoerd konden worden. B&W is van mening dat niet haalbaar is. Lang niet alle zalen zijn namelijk geschikt om activiteiten die in De Meent plaatsvinden op te vangen, waarbij gedacht moet worden aan balsporten en badminton.

Nu stelt B&W voor om de tijdelijke sporthal op de ‘PLUS-locatie’ op het bedrijventerrein in Schoonhoven-Noord neer te zetten. Het voormalige supermarkt-pand aan de Bergambachterstraat is in handen van een projectontwikkelaar met als bestemming woningbouw. Dit kan echter nog wel vijf tot tien jaar duren voordat deze plannen ten uitvoer worden gebracht. Het plan van de projectontwikkelaar en B&W bijten elkaar dus niet.

De tijdelijke sporthal zal circa twee jaar nodig zijn en het is de bedoeling dat de bouw ervan in de zomer van 2023 gereed is. Daarmee wordt de benodigde ruimte gecreëerd en B&W wil daarna de hal langer in gebruik houden om ook andere sportzalen en -hallen op te knappen.

Inmiddels is het plan besproken in de commissievergadering van 19 januari waarna het later terug zal komen op de agenda van de gemeenteraad.

Dit bericht is 1584 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief