Archieven

Dit bericht is 919 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL- Loco-burgemeester Hugo van der Wal heeft op donderdag een woning aan de Acacia voor twee weken gesloten. De loco-burgemeester heeft het pand gesloten op grond van artikel 175 van de Gemeentewet.

In de nacht van zaterdag 16 juli en in de vroege ochtend van maandag 19 juli is de woning aan de Acacia beschoten met een vuurwapen. De politie onderzoekt het incident. Ook onderzoekt de politie of er verbanden zijn met andere incidenten in de regio. Meerdere woningen in Rotterdam werden de afgelopen nachten beschoten.

‘Beschermen omgeving’
De loco-burgemeester neemt dit incident daarom zeer hoog op. Van der Wal: “Ik betreur deze beschieting ten zeerste en leef mee met de slachtoffers en de omwonenden.” De woningsluiting voorkomt gevaar voor de omgeving Dit geweldsincident is een ernstige verstoring van de openbare orde en veiligheid en heeft een negatieve invloed op het openbare leven en het woon- en leefklimaat.

Van der Wal heeft het pand gesloten voor een periode van 2 weken. Dit is ter bescherming
van de omgeving én om herhaling te voorkomen. “Ook is het belangrijk om hiermee meer onschuldige slachtoffers te voorkomen. De politie heeft een bewakingscamera in de straat geplaatst. De komende twee weken onderzoeken we welke aanvullende maatregelen nodig zijn.”

Dit bericht is 919 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief