Archieven

Dit bericht is 1203 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Bestuur en fractie van Lokaal op 1 hebben besloten om met onmiddellijke ingang uit de coalitie van de gemeente Krimpenerwaard te stappen.

Wethouder Hofman (foto) heeft inmiddels haar ontslag ingediend vanwege het ‘ontstaan van een onwerkbare situatie’. ‘Lokaal op 1 gaat vanaf nu in de oppositie en treft voorbereidingen voor de verkiezingen in 2022’, meldt de lokale partij maandagavond is een summier bericht. Verder wil de partij nog geen nadere uitleg geven.

De coalitie in de gemeente Krimpenerwaard bestaat uit VGBK, VVD, ChristenUnie, D66 en voorheen dus Lokaal op 1. Het raakt hiermee de meerderheid (was 18-13, wordt nu 15-16) kwijt.

Lokaal op 1 nam in januari 2019 na een bestuurscrisis zitting in de coalitie.

Willem Schoof, fractievoorzitter van de grootste coalitiepartij VGBK, laat desgevraagd weten dat alle overige wethouders aanblijven en dat de coalitie de intentie heeft om tot aan de verkiezingen in 2022 als minderheidscoalitie verder te gaan. Het zoeken naar een nieuwe partner om de coalitie weer aan een meerderheid te helpen, is volgens Schoof nu niet opportuun.

Jan Verburg, fractievoorzitter van de grootste oppositiepartij de SGP (4 zetels) vindt het ‘geen sterk bod’ van de coalitie dat deze situatie is ontstaan. “Onze gemeente bevindt in een financieel moeilijke situatie, waarbij we beter schouder aan schouder kunnen blijven staan.”

Dit bericht is 1203 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief