Archieven

Dit bericht is 1475 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Lokaal op 1 is fel tegen de komst van een nieuw gemeentehuis in de gemeente Krimpenerwaard. Zij vindt dat een dergelijke investering in deze tijd ‘onverantwoord’ is. “Wij zijn mordicus tegen een nieuw gemeentehuis. Het is voor ons onverantwoord om in deze tijd hieraan veel geld uit te geven en willen een beslissing hierover pas na de verkiezingen van 2022 door de gemeenteraad laten nemen”, zegt raadslid Jan Kees Hoftijzer.

De raadsfractie van Lokaal op 1 is verbolgen dat zij via een persbericht moest vernemen van de plannen voor een nieuw gemeentehuis en onderkomen voor de dienst gemeentewerken. “Wij zijn onaangenaam getroffen door de wijze waarop de voorstellen naar ons zijn gezonden en door de inhoud hiervan. Het lijkt een prestigeobject te worden en dat willen wij zeker niet. De voorstellen zijn dwingend en sturend en onze achterban vraagt zich af of het al zover is dat het nieuwe gemeentehuis wordt gebouwd”, meent Hoftijzer.

De lokale patij vindt het vooral onverantwoord om in deze tijd zo’n beslissing te nemen. Hoftijzer: “Wij vragen ons tevens af of in deze tijd waarin alles duurder wordt, de wereld in brand staat, onze inwoners het financieel lastig hebben en wij in de toekomst voor vele uitdagingen en financiële onzekerheden staan, het verstandig is om met een voorstel te komen om veertig miljoen uit te geven om als overheid beter te kunnen functioneren. Er is dan sprake van een enorme kapitaalvernietiging bovendien.”

Na de verkiezingen

Hoftijzer benadrukt dat in 2015 juist is besloten de huidige gemeentekantoren te behouden “om dichtbij en zichtbaar te zijn voor de bevolking. Daar lijkt volgens ons nu vanaf te worden gestapt.” Lokaal op 1 ziet liever dat de beslissing over de bouw van een nieuw gemeentehuis na de verkiezing van 2022 wordt genomen. “De inwoners kunnen in de verkiezingscampagne worden meegenomen in alle ins en outs over dit onderwerp en zij kunnen zich dan individueel laten horen middels het uitbrengen van hun stem. Nu lijkt het erop dat het college haast wil maken met de huisvestingsplannen vanwege het risico bij de verkiezingen.”

Lees ook: College Krimpenerwaard kiest voor nieuwbouw gemeentehuis in Bergambacht.

Dit bericht is 1475 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief