Archieven

Dit bericht is 1699 keer gelezen

LOPIKERWAARD – Het begrip ‘Klompenpad’ kennen we nog niet in onze regio. Vanaf komende vrijdag 12 juli komt daar in Benschop verandering in. Vrijdagmiddag wordt het Benedeneindsepad geopend als Klompenpad Kids. Niet alleen voor kinderen  maar zeker ook voor volwassenen.

Eline van de Veen is projectleider voor de realisatie hiervan. Zij is werkzaam bij Landschap Erfgoed Utrecht. “Klompenpaden zijn zo’n vijftien jaar geleden gestart in de provincie Utrecht. Inmiddels zijn er ruim honderd in Nederland. Veelal ook onder een ander naam, bijvoorbeeld Boerenlandpad”, vertelt Eline duidelijk enthousiast in de zaterdagmiddaguitzending bij RTV Krimpenerwaard. “Een klompenpad vertelt een verhaal over het plaatselijke landschap. Een pad voor kinderen stimuleert ze om te wandelen, buiten te spelen en betrokken te raken bij de natuur.”

Beheer
Het concept is door de jaren heen steeds verder ontwikkeld. Niet alleen wandelen door het gebied maar ook de samenwerking met de plaatselijke bewoners. Zo komen de verhalen uit de streek ook in de brochure en de app”, aldus van de Veen. Klompenpaden komen voort uit lokaal initiatief, in overeenstemming met particuliere grondeigenaren en vrijwilligers. In Benschop zijn twee agrariërs en Staatsbosbeheer grondeigenaar. De projectsubsidie komt van de provincie, Nationale Postcode Loterij, diverse fondsen, het waterschap en Streekfonds De Utrechtse Waarden. Omdat het pad loopt over grensgebied met Oudewater en Montfoort zijn ook deze gemeenten betrokken bij het beheer.

Trekpontje
Wandelen in de natuur, kijken naar waterdiertjes, oversteken met een trekpontje en ook nog iets leren over natuur en cultuurhistorie. Kinderen en volwassenen zijn vanaf zaterdag 13 juli dagelijks welkom. Start van het Klompenpad Kids is achter Pannenkoekenrestaurant Midden op ‘t Land, Benedeneind Noordzijde 430a in Benschop. “Het meest leukste voor de kinderen is het trekpontje. Dat vinden ze helemaal geweldig”, voegt Eline tot slot toe aan haar betoog.

Dit bericht is 1699 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op Lopikerwaard krijgt Klompenpad Kids

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief