Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 616 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Streekmuseum Krimpenerwaard was woensdagmorgen in alle vroegte even open, ook al mocht dat officieel niet volgens de geldende coronaregels. Net als veel andere musea in Nederland gaf het streekmuseum gehoor aan de oproep van de Museumvereniging om op een ludieke manier te protesteren tegen het feit dat culturele instellingen zoals theaters en musea gesloten moeten blijven terwijl grote winkels die doorgaans nog veel drukker bezocht worden, wel open mogen.

“Onbegrijpelijk”, vindt ook Hilde van den Berg, directeur van het museum in Krimpen. “Wij zijn met onze medewerkers en vrijwilligers heel goed in staat bezoekers te ontvangen en er voor te zorgen dat die zich houden aan de geldende coronamaatregelen.”

Bootcamp
Samen met haar medewerkster communicatie en educatie Cato de Beer, haakte ze in op initiatieven elders en organiseerde het museum een sportief treffen op het ruim bemeten erf, waarna de deelnemers de gelegenheid kregen een kijkje te nemen in de bijgebouwen van het museum. Cato leidde de bootcamp en de aanwezige vrijwilligers en cultuurliefhebbers bewogen ijverig mee. “Dat mag in sportscholen ook weer, dus waarom hier niet”, vonden de aanwezigen. Met elkaar beleefden zij een gezellig en sportief half uurtje met als doel een spoedige heropening van de sector te bewerkstelligen.

Zilvermuseum
Ook het Zilvermuseum in Schoonhoven deed mee aan de actie. Omdat niet essentiële winkels weer open mogen opende vandaag de museumwinkel. Klanten kregen de gelegenheid na het doen van hun aankopen gratis een lopende expositie te bezoeken. Ook een creatieve manier om aandacht te vragen voor de problemen waarmee culturele instellingen al bijna twee jaar worstelen.

“Laten we hopen dat het signaal in Den Haag wordt gehoord zodat we zeer binnenkort weer bezoekers kunnen ontvangen, tentoonstellingen kunnen houden en workshops en andere activiteiten kunnen organiseren”, besluiten Hilde en Cato na een beetje uithijgen.

Dit bericht is 616 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief