Archieven

Dit bericht is 1312 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Met een ludieke actie heeft ChristenUnie Krimpenerwaard zaterdag aandacht gevraagd voor de schaarste aan woningen in de Krimpenerwaard, met name voor jongeren. Lijsttrekker Ton van Dorp: “ChristenUnie Krimpenerwaard heeft oog voor de inwoners, en zeker voor onze jongeren en hun hopeloze zoektocht naar een woning.”

Veel jongeren zoeken in Krimpenerwaard tevergeefs naar een woning. De ChristenUnie maakte dit op een originele manier zichtbaar door het plaatsen van tientallen verhuisdozen in Gouderak en in Krimpen aan de Lek. Van Dorp: “Dat maakte indruk, want achter elke doos zien we een inwoner die vastloopt op de woningmarkt. Een groot probleem want hierdoor moeten jongeren tegen hun wil de gemeente verlaten.”

Ook jongeren zelf waren aanwezig om het belang van de actie te onderstrepen. “Het gaat immers om onze toekomst. Wij willen straks ook in onze gemeente kunnen wonen”, aldus CU-kandidaat Joeri Jansen.

“De actie was op het oog grappig en ludiek, maar de impact van het tekort aan woningen op het toekomstperspectief van jongeren is enorm”, stelt raadslid Anthony Tom. “In mooie woorden, maar ook in dozen kun je niet wonen, daarom hebben we ook concrete plannen.”

Dit bericht is 1312 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief