Archieven

Dit bericht is 915 keer gelezen

luisterrijkOUDERKERK A/D IJSSEL – Langs de dijk bij Lageweg, het buurtschap tussen Ouderkerk aan den IJssel en Gouderak, vindt zaterdag 18 mei voor de tweede keer LuisterRijk plaats.

Tussen 14.00 en 17.00 uur kunnen bezoekers in verschillende huiskamers aan de IJsseldijk Noord genieten van verhalen, gedichten en muziek.

“LuisterRijk was in 2017 een groot succes, daarom organiseren wij het op veler verzoek weer”, vertelt initiatiefnemer Stella Speksnijder. “Deze keer langs de dijk, rondom het gemaal de Nesse tot en met de IJssellaan. Er is langs dit stukje dijk in het verleden aardig veel gebeurd. Een mooie kans om kennis te maken met dit onbekende stukje Krimpenerwaard.”

Drie bewoners van huizen met een markante en historische betekenis, hebben hun huiskamers beschikbaar gesteld voor LuisterRijk.

In het watergemaal de Nesse wordt verhaald over de geschiedenis van deze plek, waar in de middeleeuwen al de eerste molen stond.

Startpunt van LuisterRijk is het ijsclubgebouw aan de IJssellaan 38a in Ouderkerk aan den IJssel. Daar zijn vanaf 13.30 uur toegangskaarten af te halen en (contant) af te rekenen.

Vandaar wandelend naar de huiskamers en/of gemaal waar om 14.00 uur het programma begint.

De entree is 7,50 euro voor volwassenen en 3,50 euro voor kinderen tot 12 jaar. Bestellen kan tot 15 mei via e-mail hetzingendepaard@hotmail.com.

Dit bericht is 915 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief