Archieven

Dit bericht is 2555 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – De tienjarige Luuk Vuik beleefde onlangs een bijzonder avontuur. Net als ruim 2,5 miljoen meest jonge Nederlanders volgt hij de belevenissen van vlogger Enzo Knol, die iedere dag een filmpje plaatst op YouTube. Daarin deelt hij zijn dagelijks leven met zijn volgers. Meestal spelen ook zijn vriendin Myron en vriend Thijs alias Bennie daarin een rol.

Luuk wist één van de vijfhonderd gesigneerde Bennie-frisbees te bemachtigen vanuit de webshop van Enzo. Op één daarvan stond een lotnummer met als hoofdprijs een bezoekje van Enzo, Myron en Thijs aan de winnaar. Luuk bleek de gelukkige en hij popelde om zijn idolen te ontvangen in het garagebedrijf van zijn vader Henk.

Vuik auto’s is naast de afrit van de Algerabrug gevestigd en gespecialiseerd in verkoop, reparatie, schadeherstel en onderhoud van voertuigen van het merk Mercedes. Henks’ grootvader Henk begon het bedrijf in 1929, zijn vader Henk zette het voort en de huidige Henk nam het enkele jaren geleden over. De oudere broer van Luuk heet ook Henk en ook hij is geïnteresseerd in auto’s, dus een volgende generatie Henk Vuik zit er aan te komen.

Karten
Maar nu nog niet. Henk en Luuk zijn allebei verzot op karten en gooien in hun leeftijdsklasse nu al hoge ogen op nationaal en Europees niveau. De dertienjarige Henk deed zelfs al een keer meer aan het wereldkampioenschap, maar moest daar een podiumplaats aan zijn tegenstanders laten. Ze volgen daarmee in het voetspoor van vader Henk, die jarenlang actief was in de racerij en menige prijs wist binnen te slepen. Twee raceauto’s in de showroom herinneren nog aan die tijd. Nu begeleidt hij zijn zoons naar trainingen op het circuit van Strijen en naar wedstrijden in België en andere Europese landen. Het spreekt voor zich dat hij de karts van zijn zoons in perfecte technische staat weet te houden.

Het bezoek van Enzo en zijn vrienden aan Luuk werd een middag om niet snel te vergeten. Luuk mocht een stukje meerijden in de Lamborghini van Enzo. Dat vond hij ook wel een leuke auto en onderweg vertelde hij honderduit over zijn hobby. Daarna werden de gasten rondgeleid door de werkplaats en de showroom waar zij van Luuk en de beide Henken uitleg kregen over de bijzondere modellen die daar zijn te vinden. “Een fantastische middag”, vond Luuk.

Foto’s: YouTube. Bekijk hieronder de video van Enzo Knol, met daarin het bezoek aan Luuk in Krimpen aan den IJssel.

Dit bericht is 2555 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief