Archieven

Dit bericht is 908 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Kapsalon Remeiko Hair Company (RHC) aan de Dam 7 heeft onlangs de start gegeven aan het concept ‘LYF Salon’.  Knippen en stylen op een milieuvriendelijke en klimaatbewuste manier.

De kapsalon wordt gerund door Remeiko Rijneveld en Cor van Heek. Laatstgenoemde is zo’n vijftien jaar geleden in de zaak gekomen. “Ooit ben ik als bloemist begonnen en ben lange tijd stylist geweest”, vertelt de van oorsprong uit Spakenburg afkomstige Cor. “Jarenlang heb ik bij RTL en Endemol gewerkt. Daar heb ik styling gedaan voor programma’s als Voetbalvrouwen en Aperativo.” Regelmatig was hij zelf in die periode ook op de buis te zien. Door gebrek aan sponsors kwam na acht jaar een einde aan dit televisie-avontuur.

Duurzaam
Enige tijd geleden zijn in de kapsalon klimaatbewuste aanpassingen doorgevoerd. “We zijn heel simpel begonnen met LED verlichting en eerlijke thee en koffie”, legt van Heek uit. “Wij zijn aangesloten bij ‘Trees for All‘, een stichting die bomen plant. Zowel hier in Nederland als in het buitenland.” Klanten kunnen zo actief meehelpen dat er meer bomen worden aangeplant.

Een andere belangrijke milieubesparing is het drastisch verminderd gebruik van water. “Op de kranen zitten een soort douchekoppen die tot wel 65% waterbesparing geven. Door toevoeging van lucht lijkt of het water heel krachtig is.” Ook over kleding is nagedacht om het zo duurzaam mogelijk te laten zijn.

Kick-off
Trots maakt Cor duidelijk dat hij, samen zijn compagnon, de aanjager is tot duurzamer ondernemen. Al deze aanpassingen en ideeën zijn uitgerold als ‘LYF Salon’. Vorige maand was bij RHC de kick-off met influencers en pers. Vanaf januari krijgt dit concept, in samenwerking met L’Oreal, verder handen en voeten. Deelnemende kapsalons worden zo groener en blinken uit in klimaatvriendelijkheid. De verwachting is dat veel kapperszaken het voorbeeld zullen volgen en zich omvormen tot LYF Salon.

Haar wordt kunstmest
Het meeste afval wat een kapsalon produceert is ‘haar’. Tot op heden verdwijnt dit in de kliko. “Wennen doet dit nooit”,  rilt Cor. “Het is net of je ledematen in de vuilnisbak dumpt. Maar er is goed nieuws. In Frankrijk zijn vergaande proeven om van haar kunstmest te maken.” Cor verwacht dat eind 2022 deze methode van haarrecycling ook in Nederland mogelijk is. Daarmee wordt de LYF Salon de eerste die haar daarvoor inzamelt.

Cor van Heek was afgelopen zaterdag te gast tussen 13.00 en 14.00 uur op ons radiokanaal. Het gesprek is terug te beluisteren via uitzending gemist.

Dit bericht is 908 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief