Archieven

Dit bericht is 407 keer gelezen

[partnerbijdrage]

Alhoewel we nog geen voorschot durven te nemen op wat de zomer van 2022 ons gaat brengen qua coronamaatregelen, durven we wel te beweren dat de eigen omgeving dankzij corona steeds beter gewaardeerd wordt en dat de Krimpenerwaard dus ook komende zomer weer veel bezocht wordt om te recreëren.

De zomervakanties die niet in Griekenland of Spanje gespendeerd konden worden hebben ervoor gezorgd dat veel mensen in eigen omgeving bleven en ook dat veel inwoners van de Krimpenerwaard de eigen omgeving meer zijn gaan verkennen. Misschien woonden zij al langer hier en ontdekten ze het natuurschoon in eigen omgeving, of misschien woonden ze hier nog niet zo lang en maakten ze van de gelegenheid gebruik om de Krimpenerwaard beter te leren kennen. Wat de Krimpenerwaard kenmerkt is het water. Je hoeft het nooit ver te zoeken. Veel woningen hebben zelfs de luxe van een eigen brug. Voor de actievelingen onder ons is het dus de moeite waard om in de Krimpenerwaard actief te worden op het water. Er zijn allerlei kano- en SUP-routes. Zie je jezelf al gaan? Zonnebril op je hoofd en suppen maar!

Hoe bereid je je voor op een watersportzomer in de Krimpenerwaard?
Allereerst is het goed om te kijken wat voor watersportmogelijkheden er allemaal zijn. We hadden het eerder al over kanoën en suppen. Dit is voor veel mensen een uitgelezen manier om een regio te ontdekken. Bij onder andere het Schapenschuurtje kun je Stand Up Paddle-boards huren. Vanaf hier kun je twee verschillende SUP-routes gaan doen over de sloten en weteringen. Suppen is niet moeilijk. Iedereen die op twee benen kan staan kan het. Je hebt er wel wat evenwichtsgevoel voor nodig maar voor de rest heb je de basisprincipes zo onder de knie. Je kunt hier ook aan SUP-yoga doen. In de Krimpenerwaard is tevens een kanoroutenetwerk, dat gebaseerd is op knooppunten. Lekker makkelijk, want zo kun je nooit verdwalen! Naast kanovaren en suppen kun je in de Krimpenerwaard ook sloepvaren of rondvaarten doen.

Draag goed passende kleding
Het succes van watersporten zit voor een groot deel in het dragen van de juiste kleding. Dit hangt af van de temperaturen (met dertig graden hoef je geen waterafstotende materialen te dragen, dan is het juist misschien wel lekker als je een beetje nat wordt en kun je het prima af met een zwembroek of bikini), maar als het wat kouder is dan is het bijvoorbeeld bij het suppen wel fijn als je een wetsuit draagt. Op een sloep draag je dan ook liever wat warmere kleding.

Verschillende zonnebrillen voor iedereen
Ook erg handig voor tijdens het watersporten is het om een zonnebril te dragen. Er zijn tal van zonnebrillen op de markt die goed matchen bij je watersportkledij, van houten zonnebrillen tot ronde zonnebrillen en van pilotenbrillen tot zonnebrillen met grappige monturen. Kies wat bij je past, en ga komende zomer heerlijk het water op!

Dit bericht is 407 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief