Archieven

Dit bericht is 825 keer gelezen

Skyscanner is een meta vergelijker voor het vergelijken van vluchten. Dat houdt in dat je bij Skyscanner zelf niks kan boeken. Ze werken samen met websites bij wie je wel een vlucht kunt boeken. Skyscanner scant de prijzen op deze websites en vergelijkt ze met elkaar. Dit is erg handig, want dat scheelt voor jezelf heel veel tijd en geld.

In 2001 besloot het bedrijf wat nu Skyscanner is dat het tijd was om op een eenvoudigere manier vluchten te regelen. Ze wilden een service maken waarmee het vinden van de beste ticketdeals eenvoudig en stressvrij werd, omdat dit natuurlijk de beste manier is om een reis te beginnen. 

Daarom hebben ze een reiszoekmachine gecreëerd die over heel het heb wereldwijde vluchten, hotels en autoverhuuraanbiedingen aanbiedt.

Ze begonnen met het doorzoeken van honderden vluchtmaatschappijen, duizenden hotels over de hele wereld. De makers van Skyscanner hebben hard gewerkt om zoveel mogelijk bedrijven aan Skyscanner te koppelen, zodat de klant uit zoveel mogelijk opties kan kiezen.

Skyscanner zit over heel de wereld, in de afgelopen 13 jaar is het van het Verenigd Koninkrijk uitgegroeid naar Beijing, Miami, Barcelona en Singapore. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel bezoekers op deze site, namelijk meer dan 30 miljoen per maand, hier wordt gebruik van gemaakt in meer dan 30 verschillende talen.

Hoe werkt Skyscanner?
Hieronder staan drie tips over hoe gemakkelijk je Skyscanner gebruikt.

Tip 1: Een prijsalarm instellen
Als je echt de allerlaagste prijs wilt voor de vlucht naar je favoriete vakantiebestemming, of bijvoorbeeld een plek waar je nog nooit bent geweest, denk aan het kleinste land ter wereld dan is er een mogelijkheid om een prijsalarm in te stellen. Door deze functie in te stellen krijg je een e-mail als een bepaalde ticket zijn laagste prijs heeft. Hierdoor kun je boeken op het juiste moment, en betaal je dus het minst voor je vlucht. Dit moet je natuurlijk op voorhand instellen, anders heb je kans dat de prijzen niet meer dalen, twee maanden is op voorhand de maximum.

Om een prijsalarm in te stellen, hoef je alleen maar een datum en bestemming in te vullen, ook zou het handig zijn als je een tijd in zou kunnen vullen, denk aan am pm, dit is helaas nog niet het geval. Hierna druk je op zoeken, dan zie je alle mogelijke vluchten. Dan klik je linksboven op ‘stel prijsalarm in’. Daarna wordt alles vanzelf geregeld, superhandig dus!

Tip 2: Vergelijkingskaart
Als je beter met Skyscanner wilt werken doe je dat ook door de vergelijkingskaart te gebruiken, op deze kaart kun je de luchthaven invullen van waar je normaal wit vertrekken. Deze kaart laat dan alle mogelijke vluchten zien met groene en rode bolletjes. De groene staan voor de meest interessante bestemmingen en de rode voor de iets mindere. Deze kaart kun je dus erg makkelijk gebruiken voor het zien of er goedkopere luchthavens in je eigen buurt zijn.

Tip 3: Enkel ticket VS retour ticket
Het is altijd handig om te checken of het niet goedkoper is om twee enkele tickets te kopen dan meteen een retourticket. Vaak is een retourticket duurder, want je kunt ook twee enkele vluchten boeken bij twee verschillende vliegmaatschappijen. Je kunt dit vergelijken door enkele tabbladen te openen en zo te vergelijken. Ook kun je dit vergelijken op Skyscanner, hier moet je goed opletten wat voor vlucht je dan krijgt, soms is een vlucht wel 150 euro goedkoper maar moet je bijvoorbeeld nog ergens een tussenstap maken, dit is natuurlijk niet de bedoeling.

Ga je op reis, bereid je voor met Skyscanner
Voor een goede voorbereiding voor je reis naar binnen- of buitenland maak je gebruik van Skyscanner. Met bovenstaande tips weet je hoe je de tool optimaal kunt inzetten, zodat je voordelig weg kunt.

[ingezonden]

Dit bericht is 825 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief