Archieven

Dit bericht is 1434 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Na drie jaar is het op maandag 6 juni weer feest in het centrum. Op Tweede Pinksterdag wordt tussen 10.00 en 17.00 uur de Nationale Zilverdag opnieuw georganiseerd.

Ruim honderd (inter)nationale edelsmeden, graveurs en andere kunstenaars met edelmetalen presenteren zich voor het publiek. In Schoonhoven gevestigde edelsmeden openen de deuren van hun ateliers. Bezoekers genieten ook van het bruisende horecaplein op het Doelenplein en de jaarlijkse publiekstrekker: de Silver Challenge. In het Zilvermuseum zijn niet alleen prachtige exposities te bewonderen, ook kun je hier gratis taxaties laten verrichten.

Het blijft niet bij kijken en kopen in de binnenstad: bezoekers kunnen op tal van plaatsen ook zelf aan de slag. Zoals op het Doelenplein, waar op inloop een workshop gevolgd kan worden waarbij je zelf een sieraad maakt. In het Zilvermuseum vindt op basis van inschrijving ook een workshop plaats. Op de Dam kun je de uitdaging aangaan om het langste draad van zilver te ‘slaan’ tijdens de Draadsmeedwedstrijd.

Zoektocht naar diamantenOp het Doelenplein worden bezoekers verrast door food-(en-drink)trucks van onder andere Stadsbrouwerij Argentum, Leut Koffie, IJsrolletjes, Lekkerr Catering en de Bubblebar. Bij de aankoop van een glas bij de laatstgenoemde kan men bovendien in de prijzen vallen. Alle glazen zijn gevuld met een ‘steen’: een zirkonia óf een echte diamant. Taxatiebureau George Hamel presenteert zich voor de entree van het Zilvermuseum en taxeert graag de steen. EXPO paviljoenOok op deze locatie: het exclusieve EXPO paviljoen met Sunrose en MA | AM Atelier. Zij vullen deze bijzondere tent met hun aanbod in high end sieraden. Sunrose exposeert met een bijzonder object dat ook als sieraad gedragen kan worden. Een sunrose werkt als een zonnewijzer: In de schaduw verschijnt een persoonlijke spreuk.

Open Huis Vakschool
Ook de plek waar het ambacht overdragen wordt, Vakschool Schoonhoven, is tijdens de Zilverdag te bezoeken. Vanaf de binnenstad, op de hoek Kerkstraat/Koestraat, brengt een pendelbus bezoekers desgewenst naar Meester Kesperstraat 10. In Galerie Meesters van de Zilverstad, in de Veerpoort, ligt het werk van oud-studenten van dezelfde school. Nieuwe, net-afgestudeerde talenten presenteren hun collecties op het Nieuw Talentplein op het Doelenplein.

Het volledige programma en alle activiteiten zijn te vinden via social media @nationalezilverdag en op www.Zilverdag.nl.

Dit bericht is 1434 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief