Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 2435 keer gelezen

BERKENWOUDE- Een bijzondere gewaarwording: een vliegtuig van Mission Aviation Fellowship (MAF) is maandagochtend gearriveerd in het hart van de Krimpenerwaard. Per wagen is het vliegtuig afgeleverd bij Van der Wal b.v. in Berkenwoude om daar te schitteren tijdens de voorjaarsmarkt op 7 mei a.s. 

Mission Aviation Fellowship (MAF) is een christelijke zendingsorganisatie die wereldwijd met meer dan 130 vliegtuigen vliegt. Het doel van de vluchten is om in afgelegen gebieden te ondersteunen bij ontwikkelingshulp, medische hulp en noodhulp bij rampen.

Het model Cessna 206 P2-MFG, die nu in Berkenwoude staat, heeft dertig jaar gevlogen in Papoea Nieuw-Guinea. In 2014 was de laatste vlucht van dit model, hierna is het vliegtuig vervangen voor andere types.

Noodhulp
De hulp die met vliegtuigen door de christelijke organisatie wordt geboden is heel divers. “Het kan zijn dat er ziekenhuizen bevoorraad moeten worden of een medische evacuatie”, legt Kees Janse, piloot bij de MAF uit tijdens de uitzending van de Waard aan Tafel. “Maar het kan ook zijn dat scholen materialen nodig hebben of personeel dat in en uit moet worden gevlogen.”

Janse vervolgt: “Je praat over locaties waarbij er geen andere manier is om er te komen, behalve met het vliegtuig.” In totaal heeft het Cessna 206 model 21.230 vlieguren gemaakt, meer dan 1500 ambulancevluchten, 50.000 landingen, 75.000 passagiers en 2.000.000 kilo vracht vervoerd.

Voorjaarsmarkt
De voorjaarsmarkt is op zaterdag 7 mei te bezoek voor jong en oud. De markt duurt van 9.00 tot 15.30 uur en vindt plaats bij Van der Wal B.V. aan Dorpsstraat 1 te Berkenwoude (entree tegenover Oosteinde 3). Auto’s kunnen parkeren bij het nabijgelegen nieuwe kerkgebouw De Fontein van de gereformeerde gemeente, Oosteinde 4a.

Er staan maar liefst veertig kramen met onder andere planten, groente en fruit, woonaccessoires en boeken. Voor de kinderen is er een knutselhoek en springkussen aanwezig. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om een hapje te eten dankzij cateraar Hoogerbrug Cuisine Royale. De opbrengst van de markt gaat naar de MAF.

 

 

 

Dit bericht is 2435 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief