Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 550 keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL – Spirit heeft zaterdag de negatieve reeks sinds 16 oktober niet kunnen doorbreken. Op eigen terrein werd met 2-3 verloren van het Vlaardingse CION. Het was de zesde competitiewedstrijd op rij die niet werd gewonnen.

Spirit begon de wedstrijd voortvarend. Al in de eerste minuut ging Ruben Slooff er vandoor, maar stuitte op de keeper. Laurens Visser en Tjerk de Kogel gingen volledig vrij mee, maar werden niet gezien. Kansen volgden en niets leek er op dat Spirit een moeilijke middag zou krijgen. Niels de Vries zag inzetten belanden bij de keeper of net naast de paal. Na ruim twintig minuten werd Ruben Slooff in de sandwich genomen, maar scheidsrechter De Witte zag er geen penalty in. Nadat Niels de Vries eerst een vrije trap naast schoot en even later uit weer een vrije trap de paal raakte, zakte Spirit in.

CION kwam wat meer in de wedstrijd en Wouter Korteweg moest voor het eerst in actie komen. Een paar minuten later was hij kansloos toen een vrije trap over hem heen in de lange hoek ging: 0-1.

Spirit had het even moeilijk, Robbin Brouwer kreeg geel en moest Stefan Bitter al voor rust geblesseerd het veld verlaten.

Toch kwam Spirit op slag van rust op gelijke hoogte. Tim van der Zee kreeg de bal aan de rechterkant mee en schoot de 1-1 op het scorebord.

Ook na rust konden de Ouderkerkers geen potten breken. CION daarentegen pakte de draad meteen op en kwam al snel weer op voorsprong. In het drukke doelgebied kwam Wouter Korteweg lengte te kort en zorgde een Vlaardings hoofd voor de 1-2.

Spirit moest weer aan de bak, maar slaagde er niet in om CION terug te dringen. Integendeel, het lukte de bezoekers juist wel het spel van Spirit te ontregelen. Het ‘Vitesse’ van de tweede klasse liet zeer regelmatig het spel stilleggen voor blessures. Dat bevorderde het spel allerminst. Tot overmaat van ramp kreeg Robbin Brouwer na een onschuldig lijkende glijpartij zijn tweede gele kaart en moest Spirit de laatste twintig officiële minuten met tien man verder en ging even later Wouter Korteweg in de fout bij een terugspeel bal. De doelman liet de bal onder zijn voeten doorglippen, waarna de bal tergend langzaam over de doellijn ging: 1-3.

De wedstrijd leek gespeeld. Spirit creëerde nauwelijks kansen en de tijd begon te dringen. Lucas Bos zorgde nog wel voor een hoogstaand momentje. De invaller schoot de bal met een boog fraai over de CION-doelman in het doel (2-3).

Pas in het slot van de bijna tien minuten blessuretijd kreeg Spirit de kans op de gelijkmaker. Een scrimmage voor het doel bezorgde CION hachelijke momenten. Uiteindelijk was het de doelman die redding bracht.

Spirit verloor voor de derde keer dit seizoen en staat nu op de achtste plaats. FC Binnenmaas is Spirit nu voorbijgegaan op de ranglijst. De ploeg uit Maasdam won op bezoek bij DCV in Krimpen aan den IJssel met 1-2. De nieuwe koploper is Hellevoetsluis, dat met 1-2 won bij Pelikaan. Het verschil tussen Spirit en Hellevoetsluis is nu tien punten. Naar beneden kijkend is de marge met de degradatieplaatsen nog maar slechts vijf punten.

Komende zaterdaf staat de uitwedstrijd tegen Strijen op het programma. Strijen staat met evenveel punten als Spirit op de negende plaats.

Door Eric de Vendt.

Dit bericht is 550 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief