Archieven

Dit bericht is 875 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Wijkagent Jan-Cees van de Lustgraaf heeft afgelopen maandag de ‘Mind Blue Monday Run’ gelopen. Hij heeft het gehaald en daarmee een mooi bedrag van 2.360,- euro opgehaald voor www.wijzijnmind.nl. MIND wil psychische gezondheid bevorderen en alle mensen die hiermee te maken hebben ondersteunen.

Lees hieronder het persoonlijke verslag van Jan-Cees over de loop van 42 kilometer.

 

Maandag 16 januari om 12:30 uur gestart. Het was nog droog maar na 15 minuten lopen begon het toch wat te regenen. Gelukkig maar een klein buitje. Na tien kilometer stond mij oudste dochter langs de kant van de weg die ik even een high five heb gegeven. Erg leuk en niet verwacht. Om een lang verhaal kort te maken: er stonden op diverse plekken langs de route vrienden en familie om me aan te moedigen.

Erg waardevol en een mooie metafoor voor hoe belangrijk het is om support en steun te krijgen als het gaat om mentale gezondheid. Want behalve een sportieve (lichamelijke) prestatie was het mentaal ook best pittig. Na 30 kilometer ging het echt pijn doen en wil je liever opgeven. Op het laatste stuk stonden er plots vier vrienden die de laatste zes kilometers met mij mee liepen. Erg gaaf. Ik heb de route voor het overgrote deel alleen gelopen maar werd op verschillende plekken door mijn gezin en vrienden aangemoedigd. Een bijzondere ervaring.

Op het laatste stuk stonden er plots vier vrienden die de laatste zes kilometers met mij mee liepen. Ook fietste mijn zoon mee die mij het laatste stuk voorzag van eten en drinken.

Het gaat veel over mijn prestatie, maar hoop vooral dat het gaat over mentale gezondheid en hoe belangrijk het is dat dit uit de taboesfeer komt. Gooi het open, we zijn allemaal mensen, velen lopen kwetsuren op en daarbij mag geen onderscheid zijn in lichamelijke of mentale kwetsuren. Delen is helen en gedeelde smart is halve smart.

Ik wil heel erg graag alle mensen bedanken die mij financieel, maar ook mentaal hebben gesteund. Vooral mijn lieve vrouw die heel veel heeft geregeld en gefaciliteerd. Zij heeft er namelijk voor gezorgd dat er mensen langs de kant van de weg stonden die mij aanmoedigden. Ik mocht een mooi bedrag bij elkaar lopen van € 2360,- euro.

Jan-Cees van de Lustgraaf

Dit bericht is 875 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief