Archieven

Dit bericht is 2480 keer gelezen

LEKKERKERK – De 71-jarige Annelies Scheltens heeft een heftige periode achter de rug. Eind november brak er in haar appartement in seniorencomplex IJsselzicht in Capelle aan den IJssel brand uit. Waarschijnlijk ontstond er kortsluiting tussen een elektrische deken en de motor van haar beweegbare ledikant.

“Plotseling zag ik vlammetjes op mijn bed en binnen de kortste keren stond de slaapkamer in lichterlaaie.” De brandweer rukte met groot materieel uit maar kon niet voorkomen dat de flat volledig uitbrandde en andere appartementen rook- en waterschade opliepen. Annelies liep zware brandwonden op voor zij door een buurman uit de gevarenzone kon worden gered. Haar hond Lady overleefde het ongeluk niet. Hulpverleners probeerden het dier nog te reanimeren maar ze had teveel rook ingeademd.

De beste maatjes
Annelies werd naar het Erasmus MC vervoerd en toen zij daar werd ontslagen, werd ze opgenomen in De Breeje Hendrick in Lekkerkerk. “Mijn nichtje werkt daar, dus ik wilde er graag heen.” Gedurende drie maanden verbleef ze er en werd liefdevol verzorgd. Een intensieve traumatherapie en fysieke revalidatie hielpen haar weer enigszins de oude te worden. Uiteindelijk kon zij terug naar IJsselzicht, waar zij nu weer woont. In een ander appartement dan voorheen, dat wel. Alleen het gemis aan Lady bleef knagen. “We waren zes jaar lang de beste maatjes.”

Activiteitenbegeleidster Brenda Warnik trok zich het verdriet van Annelies aan en organiseerde een inzamelingsactie om haar een nieuw hondje te bezorgen. Ze kreeg het zelfs voor elkaar dat er op Radio Rijnmond aandacht aan het verhaal werd besteed. Dat hielp. Een rashondje van het ‘merk’ Cavalier kost meer dan tweeduizend euro en die kwam er dankzij bijdragen van vele kanten. Ondertussen werd in het oosten van het land Bono geboren, een mannelijke pup waarmee het meteen klikte. Annelies en Bono zijn nu ruim een maand samen en ze kunnen elkaar al niet meer missen. “Lady vergeet ik niet, maar Bono is net zo lief als zij was.” Haar nieuwe appartement heeft Annelies kunnen inrichten dankzij giften van veel lieve mensen om haar heen. Van allerlei bekenden en onbekenden kreeg ze meubilair en huisraad aangeboden.

“Een ervaring als deze vergeet je nooit meer”, besluit Annelies, “maar dankzij alle hulp van al die lieve mensen en Bono aan mijn zij kan ik het leven gelukkig weer aan.”

Dit bericht is 2480 keer gelezen

Deel dit:

4 Reacties op Medewerkers en bewoners De Breeje Hendrick schenken Annelies nieuw hondje

  • Veel geluk schat met Bono,het is je gegund..en welkom terug..cheers op het leven 🍷

  • Wat een geweldige vrouw! Ik ken Annelies vanuit IJsselzicht. Ik woon daar ook en heb alles van dichtbij mee gemaakt. Het was zeer schokkend!! Gelukkig hebben zeer veel fijne bewoners en anderen Annelies geholpen. Ze verdient het als GEEN ander. Annelies…..we houden van je!

  • Alleen maar liefde ♡, zó gegund+

  • Geniet van je lieve hondje Bono.
    En heel veel geluk met je nieuwe flatje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief