Archieven

Dit bericht is 1767 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Inwoners van Krimpen aan den IJssel worden uitgenodigd om mee te denken over het onderwerp ‘wonen’. Zij krijgen deze week per post een brief met unieke code toegestuurd, waarmee ze digitaal een enquête kunnen invullen.

Wethouder Kirsten Jaarsma van wonen: “De gemeente vindt het belangrijk dat alle inwoners van Krimpen aan den IJssel meedenken over wonen. Wonen is meer dan alleen het hebben van een dak boven je hoofd. Het gaat ook om de leefomgeving; de veiligheid en leefbaarheid van de buurt. Zijn inwoners bijvoorbeeld tevreden over het aanbod van voorzieningen, zoals winkels, sportaccommodaties of scholen?”

Daarnaast vraagt de gemeente aan alle Krimpense jongeren vanaf zeventien jaar die van plan zijn om op zichzelf te gaan wonen óók een enquête in te vullen via www.onderzoekbewoners.nl. Zij hebben hiervoor geen code nodig. Op deze manier kunnen de jongeren aangeven wat hun wensen zijn als zij zich nu of in de toekomst in Krimpen aan den IJssel willen settelen.

Het resultaat van het woningmarktonderzoek wordt onder andere met inwoners, de vier woningcorporaties én de gemeenteraad gedeeld.

Naast de uitkomsten van het woningmarktonderzoek zijn er de afgelopen tijd ook andere onderzoeken op het gebied van wonen in Krimpen aan den IJssel gedaan. Al deze uitkomsten zijn input voor de woonvisie en het daarin opgenomen uitvoeringsprogramma. De besluitvorming van de woonvisie (inclusief uitvoeringsprogramma) vindt in het voorjaar van 2020 plaats.

Wethouder Jaarsma: “Naar verwachting worden er tussen nu en 2030 zo’n 500 woningen gebouwd. Wij beogen hiermee een belangrijk speerpunt van dit college te kunnen realiseren. We willen graag een evenwichtige woningvoorraad die toekomstbestendig én voor elke levensfase is. Daarnaast moeten aan ons huidige woonaanbod ook aanpassingen worden gedaan in het kader van duurzaamheid.”

Wie de vragenlijst liever op papier wil ontvangen en per post wil versturen, kan de vragenlijst telefonisch of per e-mail opvragen.

Dit bericht is 1767 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief