Archieven

Dit bericht is 1007 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Krimpen aan den IJssel is een van de vijftien gemeenten in de regio Rotterdam-Rijnmond die gezamenlijk een campagne zijn gestart om meer pleegouders te werven. De gemeenten trekken hierbij ook op met aanbieders van pleegzorg.

“In deze feestmaand is er helaas voor nog teveel kinderen weinig te vieren”, aldus jeugdwethouder Hugo van der Wal. “Het mooiste geschenk dat we deze kinderen kunnen geven, is een stabiel thuis met perspectief op een mooie toekomst.”

Zonder dit veilige thuis hebben deze kinderen volgens Van der Wal geen basis om zich te ontwikkelen. “Daarom doet de gemeente Krimpen aan den IJssel een dringende oproep aan haar inwoners om hun hart en huis open te stellen voor het pleegouderschap.”

Momenteel zitten er veel kinderen in tijdelijke opvang die niet goed kunnen doorstromen. Door het gebrek aan pleegouders is het lastig de juiste koppeling te maken tussen de kinderen en een vaste plek om te wonen. Hierdoor verblijven kinderen onnodig lang in een crisisopvang.

Vanwege corona gaat de werving en voorbereiding van nieuwe pleegouders gaat via online bijeenkomsten, webinars en persoonlijke videogesprekken. De gemeente Krimpen aan den IJssel is op zoek naar meer pleegouders om kinderen zo lang als nodig op te vangen. Daarnaast is er ook behoefte aan deeltijdpleegouders die kinderen af en toe een aantal nachten opvangen.

Op 10 december om 20.00 uur houden de gemeenten en pleegzorgaanbieders een online infoavond om geïnteresseerden op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met pleegzorg in de regio. Wie de online bijeenkomst wil bijwonen, kan een e-mail sturen naar info@jeugdhulprijnmond.nl.

Dit bericht is 1007 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief