Archieven

Dit bericht is 1740 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Bibliotheek Krimpenerwaard houdt voor de tweede keer het Groot Dictee der Nederlandse Taal.

Op zaterdag 2 november, van 11.00 tot 13.00 uur in de raadszaal in Lekkerkerk, kunnen belangstellenden hun spellingskunsten meten met andere Krimpenerwaarders, waaronder wethouder Leon de Wit. Er zijn prijzen voor de beste spellers én een poedelprijs.

Het Groot Dictee der Nederlandse Taal is terug. Niet meer op televisie, maar op de radio. De publieke zender NPO Radio 1 houdt het dictee samen met De Taalstaat en het Genootschap Onze Taal. Live vanuit de bibliotheek in de Broederenkerk in Zutphen nemen twintig prominenten het 2 november op tegen twintig luisteraars van De Taalstaat. Meedoen kan thuis en in verschillende bibliotheken in het land, waaronder dus de Bibliotheek Krimpenerwaard die hiervoor gebruik maakt van de raadszaal in het gemeentekantoor in Lekkerkerk.

Gerdi Verbeet, oud-voorzitter van de Tweede Kamer zal het Groot Dictee der Nederlandse Taal voorlezen. Zij neemt daarmee de taak over van Philip Freriks. Frits Spits presenteert de uitzending en het Genootschap Onze Taal kijkt na. Schrijver en taalkundige Wim Daniëls schrijft het Groot Dictee der Nederlandse Taal 2018. Het nieuwe dictee moet ‘leuk en begrijpelijk’ zijn en ‘maakbaar voor iedereen die de spellingsregels beheerst’.

Aanmelden kan via info@debibliotheekkrimpenerwaard.nl.

Na afloop van het dictee krijgen de deelnemers een lunch aangebonden, terwijl de jury zich over de gemaakte dictees buigt. Daarna volgen de uitslag en de prijsuitreiking.

Dit bericht is 1740 keer gelezen

Deel dit:
Gepland Agenda

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief