Archieven

Dit bericht is 3286 keer gelezen

BERGAMBACHT- Een lege wei vandaag bij melkveehouder Floor de Jong in Bergambacht. Zijn koeien blijven op stal. Hiermee neemt De Jong deel aan de landelijke protestactie tegen het nieuwe stikstofbeleid. “Het wordt echt steeds gekker”, zegt De Jong in het radioprogramma van RTV Krimpenerwaard.

Milieuorganisatie Mobilisation for the Environment (MOB) heeft in Overijssel een rechtszaak aangespannen tegen het huidige stikstofbeleid. Die rechtszaak is door de milieuorganisatie gewonnen. Boeren in Overijssel moeten nu een vergunning hebben om de koeien buiten te mogen laten lopen.

“Wat al zo’n duizend jaar gebeurt op die plek, daar moet je nu ineens een vergunning voor aanvragen. Het lijkt wel of de hele boel hier in elkaar moet draaien in Nederland. Het is zo’n absurditeit”, stelt De Jong.

‘Hollandse plaatje verdwijnt’
Om die reden riep de Land- en Tuinbouworganisatie Nederland (LTO) op om deze maandag door heel het land actie te voeren door de koeien op stal te houden. “Veel burgers zullen het echt wel jammer vinden als dit Hollandse plaatje verdwijnt”, zegt De Jong.

“Wat dat betreft hebben wij in de Krimpenerwaard natuurlijk al een paar jaar lopende demonstraties. In de noordrand van de Krimpenerwaard zijn alle boeren al weggekocht. Ga maar eens een rondje fietsen op de Schaapjeszijde. Links en rechts zie je misschien nog wat jongvee, maar de melkkoeien zijn allemaal weg daar. Dat wordt mogelijk het toekomstbeeld van Nederland”, aldus melkveehouder de Jong.

Dit bericht is 3286 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op Melkveehouder Floor de Jong houdt koeien uit protest binnen: ‘Het wordt steeds gekker’

  • Ik begrijp niet dat zo iemand raadslid is van de SGP. Hij ontving meer dan 400.000 euro subsidie. En dan nu zo te keer gaan. Schaam je.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief