Archieven

Dit bericht is 1143 keer gelezen

filmKRIMPEN A/D IJSSEL – In ontmoetingscentrum De Tuyter in Krimpen aan den IJssel is zondag 17 februari de eerste editie van de ‘Middag van de Korte Film’. Verschillende jonge filmmakers van de Willem de Kooning Academie in Rotterdam laten hun korte film zien.

Zo draait de film ‘Dubbel Geluk’ van Esmée van Loon, waarin wordt getoond hoe het is om op te groeien met roze ouders. Er wordt een kritische, maar humoristische, blik geworpen op alle ‘goedbedoelde’ vragen die kinderen en ouders hierover krijgen.

Marijn van der Ploeg vertoont twee films: ‘Heemgevoel’ en ‘Komt goed, ik denk’. Via de verhalen van Maik, Sandra en Jetke gaat Marijn in ‘Heemgevoel’ op zoek naar de betekenis van ‘thuis’. Maik woont sinds drie jaar in Nederland en heeft gedwongen zijn moederland Syrië moeten achterlaten. Wat is een nieuw thuis voor hem? Sandra woont sinds haar kinderjaren in de volkswijk Crooswijk en woont er nu nog steeds. Hoe kijkt zij naar haar thuis?

De film ‘Komt goed, ik denk’ gaat over de Syrische vluchtelinge Aslam die in Nederland woont met haar drie kinderen. De film begint bij de periode wanneer de familie echt een start maakte met het opbouwen van een nieuw leven in Nederland. Het leren van de taal, beginnen op een nieuwe school. Hoe ga je om met de constante angst voor de veiligheid van je familie en vrienden die in Syrië zijn achtergebleven?

‘Met sokken op de brommer’ van filmmaker Huub Verburg en cameraman Jason gaat over de sukkelige brommerfanaat Alex die erkenning zoekt binnen zijn vriendengroep waarin het leven draait om brommer, bier en flauwe grappen. Wanneer Alex smoorverliefd wordt op de beeldschone Bobbi, die buiten deze wereld staat, zal hij zichzelf moeten veranderen.

De makers zijn aanwezig om hun film toe te lichten en vragen te beantwoorden. Tickets kosten in de voorverkoop 10,- euro, inclusief een consumptie. Aan de deur op de middag zelf is de prijs 12,50 euro, inclusief een consumptie. Kaartverkoop op www.cwpkrimpen.nl. Reserveren via info@cwpkrimpen.nl of 06-22640541.

Dit bericht is 1143 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief