Archieven

Dit bericht is 918 keer gelezen

POLSBROEK – Met het thema ‘Mijn monument is jouw monument’ wil Open Monumentendag 2021 iedereen welkom heten. Omdat onze monumenten van iedereen zijn, dus ook van jou. Ze maken deel uit van ieders geschiedenis, wie je ook bent, waar je ook vandaan komt, waar je ook heen gaat.

De Stichting Kunst & Cultuur Lopik nodigt je dit jaar uit in Polsbroek. Om te komen kijken, je te verwonderen, misschien wel je eigen geschiedenis te onderzoeken in online archieven.

Route
Vanaf het dorpsplein bij de kerk is er een route met veel activiteiten. Bij de Informatiestand op het plein, Dorp 32, krijg je een boekje met verhalen over de geschiedenis van Polsbroek en Polsbroekerdam en een routekaart. Er zijn presentaties in het Dorpshuis, de kerk, verenigingsgebouw de Silo, in de oude school op Dorp 57 en bij de buurtsuper Dorp66. Bij de Waterknoop leer je het ingewikkelde verhaal van het eeuwenoude vlechtwerk van watergangen rond het dorp. Er is genoeg ruimte om de Open Monumentendag coronaproof te bezoeken.

Verhaal
Ook monumenten waar je niet naar binnen kunt, vertellen een verhaal. Wandel de route door het dorp, scan de QR codes, zie foto’s van vroeger met de bijbehorende verhalen. Soms is het oude vervangen door iets nieuws. Keuzes die iets zeggen, ook dat maakt onderdeel uit van onze geschiedenis.

Welkom
Onze monumenten zijn ook jullie monumenten. De vele enthousiaste vrijwilligers en organisaties uit Polsbroek, zoals het Dorpshuis, Coöperatie Dorp66, CBS Eben Haëzer, de Hervormde gemeente Polsbroek en Vlist, de Oranjevereniging en de stichting Kunst en Cultuur Lopik heten je van harte welkom.

Meer informatie: www.kunstencultuurlopik.nl

Dit bericht is 918 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief