Archieven

Dit bericht is 1525 keer gelezen

GOUDERAK – Aan de Boezemsingel 6 in Gouderak was het dinsdag feest: de minibieb aldaar bestond namelijk twee jaar. Er waren slingers en ballonen opgehangen en kinderen werden getrakteerd op wat lekkers. Voor de ouders was er een tomatenstekje.

Na twee jaar in weer en wind te hebben gestaan, was het noodzakelijk dat de kast werd vervangen. Nu hangen er twee mooie kastjes met schuifdeurtjes. Beheerster Jorina geeft aan er erg blij mee te zijn, “want nu is er speciaal voor de kinderen een laag kastje, zodat ze echt zelf hun boekjes kunnen uitzoeken.”

Is het de bedoeling dat de boeken ook teruggebracht worden? Jorina:” Dat hoeft niet zoals bij een gewone bibliotheek, maar het mag wel. Soms maken kinderen een boekje stuk, maar dat is geen ramp omdat deze boekjes al vele malen gelezen zijn. Maar het liefst zie ik de boekjes ‘zwerven’: als mensen een mooi boek meenemen voor bijvoorbeeld hun moeder in het bejaardentehuis, mag het gewoon doorgegeven worden aan de buurvrouw. Graag zelfs, want de voorraad is nog groot.”

Wat Jorina voornamelijk leuk vindt, is als mensen er vrij recente jeugdboeken tussen zetten. “Zo blijft het voor die doelgroep interessant af en toe langs te komen om een boek uit te zoeken.”

Dus, zoek je een leuk boek of heb je wat boeken over, kom dan eens langs de minibieb.

Foto’s: Martine Walravens.

Dit bericht is 1525 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief