Archieven

Dit bericht is 1911 keer gelezen


KRIMPEN A/D IJSSEL – Op jonge leeftijd voetballen gecombineerd met regelmatig leuke activiteiten. Dat is wat je meemaakt wanneer je lid bent van de Mini’s bij voetbalvereniging DCV. Ook steeds meer jeugd uit de Krimpenerwaard is lid van deze enthousiaste club.

“De Mini’s is een club voor drie- tot zevenjarigen”, vertelde René Gerlach in de zaterdagmiddaguitzending bij RTV Krimpenerwaard. “Er is heel veel animo op dit moment. Dit komt omdat we ook activiteiten buiten het voetballen doen. Zo hebben we onlangs een rondleiding gehad in het Feijenoord Stadion. Ook verbinden we thema’s aan de trainingen zoals Haloween.” René is als begeleider betrokken bij dit onderdeel van voetbalvereniging DCV.

Populair
Tim van Diejie is eveneens als begeleider actief. “Je ziet potentie bij bepaalde voetballers, dat is wel leuk. Mijn dochter gaat binnenkort op de woensdagavond van start. Dan zal ik waarschijnlijk, naast de zaterdag, ook op de woensdag vaak op het veld te vinden zijn”, glimlacht de vrijwillige voetbaltrainer. “Vanwege de populariteit van het Nederlands vrouwenelftal zien wij ook een duidelijke toename van meisjes in de ploeg.”

Seizoen
Dit weekend wordt het seizoen afgesloten. Op zaterdag 17 augustus zijn alle deelnemende kinderen weer welkom. “We zien ook steeds meer kinderen uit omliggende plaatsen. Dat vinden we hartstikke mooi”, geeft René aan. “Door de bekendheid van Mini’s profiteert de gehele vereniging.”Op de vraag waarom begeleiden van de Mini’s nou zo leuk is formuleert Tim een helder antwoord: “Als je een paar jaar meedraait, dan zie je de kinderen ontwikkelen, op elk niveau. Het belangrijkste is dat kinderen plezier hebben in het voetbal.” 

De Mini’s spelen op zaterdag van 09.00 tot 10.00 uur op het hoofdveld in shirts van de grootste Europese clubs (Champions League). Op de woensdagavond tussen 18.00 en 19.00 uur wordt getraind. Zowel jongens als meisjes van harte welkom.

Dit bericht is 1911 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief