Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 784 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Demissionair minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid heeft donderdagmiddag een bezoek gebracht aan Krimpen aan den IJssel. Burgemeester Vroom begroette hem in het raadhuis. Daar sprak hij met voorgangers van kerkelijke gemeenten waar vaccinatie tegen het coronavirus moeilijk ligt.

Grapperhaus: “Het was goed om met elkaar zo’n open gesprek te hebben. Ik dank de burgemeester hartelijk voor de uitnodiging.”

Vroom: “Ik heb de minister uitgenodigd voor dit overleg met predikanten. Ik vind het namelijk erg belangrijk om met elkaar in gesprek te blijven. Alleen door met elkaar te spreken en elkaar te respecteren kan je elkaar vinden. Voor ons is het belangrijk om in oplossingen te denken en niet in tegenstellingen.”

Grapperhaus vertelde de aanwezigen waar we staan in de bestrijding van de pandemie. Welke betekenis het vaccinatieprogramma daarin heeft. Daarbij heeft de minister toegelicht dat een goed werkend vaccin volgens het kabinet de belangrijkste manier is om de wereldwijde verspreiding van het coronavirus te stoppen. “Daarom vindt het kabinet dat voor iedereen die dat wil in Nederland, een coronavaccin beschikbaar moet zijn. Zo beschermen we onszelf, beschermen we de kwetsbaren in onze samenleving en krijgen we uiteindelijk stapje voor stapje steeds meer vrijheid terug.”

Daarna gingen de aanwezigen in gesprek over hoe vaccineren in de verschillende kerken leeft. Welke bezwaren er (al dan niet) tegen bestaan. Maar ook hoe de overheid kan helpen om deze weg te nemen. Daarnaast vertelden de voorgangers hoe hun kerken de verbinding met hun jongere leden onderhouden.

Foto’s: John Wijntjes.

Dit bericht is 784 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief