Archieven

Dit bericht is 463 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Stichting Leergeld Hollandsche IJssel (LGHIJ) heeft afgelopen woensdag bezoek gehad van de minister voor armoedebeleid, participatie en pensioenen Carola Schouten.Tijdens het bezoek van de minister was ook Gaby van den Biggelaar aanwezig, directeur van de vereniging Leergeld Nederland waar LGHIJ lid van is.

De kersverse minister wil heel graag kennismaken met mensen en instanties die in haar werkveld actief zijn. Leergeld is met 111 lokale stichtingen in zo’n driekwart van alle gemeenten actief op het gebied van armoedebestrijding bij kinderen.

LGHIJ is opgericht in 2007 en actief in Capelle aan den IJssel, Zuidplas en Krimpen aan den IJssel.

Schouten wilde geen lange verhalen van bestuurders, maar juist de ervaringen van mensen die als vrijwilliger werken en iemand uit de doelgroep en dus opgroeit met geldzorgen. LGHIJ-coördinator Yolande Holleboom, intermediair Conny van der Knaap en een ouder die steun krijgt van LGHIJ hebben de minister te woord gestaan.

Stichting Leergeld Hollandsche IJssel helpt kinderen van 4 tot en met 17 jaar, waarvan de ouders niet meer inkomsten hebben dan 120 procent van het wettelijk sociaal minimum loon. Het motto van de stichting is dat alle kinderen moeten kunnen meedoen. De Stichting verstrekt onder andere een fiets aan kinderen die naar het voortgezet onderwijs gaan, een laptop aan kinderen vanaf groep 7. Als samenwerkingspartner van Nationaal Fonds Kinderhulp, Stichting Jarige Job en Jeugdfonds Sport & Cultuur verstrekt Leergeld ook andere voorzieningen. In bijzondere gevallen wordt in samenwerking met Nationaal Fonds Kinderhulp ook een kledingbon verstrekt.

Aanvragen kunnen ingediend worden via de website www.leergeldijssel.nl of www.samenvoorallekinderen.nl.

Dit bericht is 463 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief