Archieven

Dit bericht is 928 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Op het Dika-terrein komen 3 woontorens met in totaal 68 appartementen. Eén van die torens wordt mogelijk uitgebreid met circa 13 units. Daarmee vervalt het plan voor een maatschappelijke ruimte van 700 m2.

De verandering van het oorspronkelijke plan werd geopperd door Anthony Tom van de Christen Unie. Tijdens de commissie vergadering Ruimte en Financiën van afgelopen dinsdag werd het plan omarmd door het college van B&W en de fracties. Het geopperde plan voorziet in betaalbare studio’s voor starters. Daarmee zou de betreffende toren ook een woonlaag minder kunnen bevatten.

Aanpassing oorspronkelijk plan

Wethouder Boere beloofde tijdens de vergadering met een aangepast plan te komen. In het oorspronkelijke plan werd vooral uitgegaan van senioren en gezinnen die wat ruimer in de ‘slappe was’ zitten. De wethouder komt hiermee tegemoet aan de wens om meer betaalbare woningen te realiseren met een prijskaartje vanaf 200.000 euro. Met de ontwikkelaar moet besproken worden of dit tot de mogelijkheden hoort.

Als het masterplan wordt goedgekeurd, door de raad op 13 december, kan er door de ontwikkelaar op korte termijn de aanvraag ingediend worden voor de omgevingsvergunning. Hopelijk kan er er dan gestart worden met de bouw in de zomer van 2023. Oplevering kan dan plaatsvinden medio 2025. De beroepsprocedure die bij de Raad van State loopt zou nog roet in het eten kunnen gooien. De partijen zijn al gehoord, maar de uitspraak laat nog op zich wachten.

Dit bericht is 928 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief