Het weer in de Krimpenerwaard

Archieven

Dit bericht is 4477 keer gelezen

LEKKERKERK – In het Loetbos bij Lekkerkerk is de imposante mol door vandalen vernield met zwaar vuurwerk. In het kunstwerk waarop kinderen kunnen klauteren zijn flinke gaten geslagen.

Boswachter Ties Ittmann plaatste woensdag foto’s van de gehavende mol op Twitter. “Welke onverlaat heeft onze mol in het Loetbos gesloopt? Nota bene een op maat gemaakt kunstwerk waar kinderen op spelen en een heel herkenbaar element in het gebied. Iedereen kent de mol. Trieste bende!”

Het speelobject is tijdelijk afgesloten. Er wordt nog gekeken hoeveel de schadepost bedraagt.

Ittmann: “Als iemand weet of te weten komt wie hier voor verantwoordelijk is horen wij het graag. Zulke onverlaten zijn zo slim dat ze binnen bekende kringen/vriendengroepen gaan vertellen hoe leuk het wel niet was. Dus als je een held bent kom je naar ons toe, voordat wij het van anderen te horen krijgen.”

Ook collega-boswachter Ivan Broer ‘baalt als een stekker’: “Het wordt er niet leuker op, op deze manier. Als ik mijn woorden de vrije loop laat, komen er dingen uit die niet heel netjes zijn. Dus laat ik als boswachter maar zeggen dat ik enorm teleurgesteld ben in het gedrag van bepaalde personen.”

De gigantische mol werd in de zomer van 2019 geplaatst in het Loetbos, achter de Hendrikshoeve, als sluitstuk van de opknapbeurt van het recreatiegebied. Het plaatsen van het kunstwerk was een hele onderneming. Het gevaarte van 2 meter 70 hoog en 3 meter lang, weegt 800 kilo en moest op een dieplader vanuit Oost-Nederland naar de Krimpenerwaard vervoerd worden.

Dit bericht is 4477 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief