Archieven

Dit bericht is 1301 keer gelezen

BERGAMBACHT – Molen Den Arend in Bergambacht kleurt zestien dagen lang oranje. Daarmee wordt aandacht gevraagd voor geweld tegen vrouwen en meisjes. Dit is een onderdeel van de campagne Orange the World van de Verenigde Naties en is tot stand gekomen dankzij een burgerinitiatief van Maaike de Graaf uit Bergambacht. 

Maaike van de Graaf is niet onbekend met het onderwerp  ‘geweld tegen vrouwen en meisjes’. Ze werkt namelijk als beleidsadviseur bij het team Huiselijk Geweld en Kindermishandeling van de gemeente Rotterdam.

Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45 procent van de vrouwen en meisjes. Om daar aandacht voor te vragen is 25 november door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen en meisjes.

Wethouder Lavinja Sleeuwenhoek is blij met het initiatief en ontstak woensdagavond het licht. Het oranje uitlichten van een gebouw of ander object door overheden op 25 november is een vast onderdeel van Orange the World. De kleur oranje staat symbool voor een zonsopkomst in de wereld, vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes. De gemeente Krimpenerwaard ondersteunt het initiatief en is van plan de campagne Orange the World vanaf 2021 op te nemen in haar uitvoeringsprogramma.

Het thema van de Orange the World-campagne in Nederland dit jaar is ‘Iedereen moet geweld kunnen melden, overal en altijd’. Momenteel meldt slechts tien procent van de vrouwen die met geweld te maken krijgt dit bij een instantie. Vaak zijn daar al veel geweldsincidenten aan vooraf gegaan. Met de campagne moet het taboe op melden weg worden genomen, door geweld tegen vrouwen en meisjes bespreekbaar te maken.

Dit bericht is 1301 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief