Archieven

Dit bericht is 1018 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL- Naar aanleiding van de tentoonstelling Istori-Istori Maluku Krimpen a/d IJssel organiseert het Streekmuseum Krimpenerwaard op zaterdag 14 mei de eerste editie van een reeks Molukse Festivals. Drie zaterdagen in mei, juni en juli worden gevuld met Molukse dans, muziek, hapjes, workshops en verhalen.

Tussen 11:00 en 15:00 is er voor jong en oud van alles te doen tijdens het Molukse Festival, ofwel Pesta Maluku. Het museum en de tentoonstelling over de Molukse gemeenschap in Krimpen a/d IJssel zijn de hele dag  gratis te bezoeken. Daarnaast worden er muzikale en culinaire workshops gegeven door onder andere Tifa Bunji (percussie) en Malita Pasanea (dans). Voor de kleintjes staat er een springkussen op het boerenerf en is er een creatafel waar gedurende de hele dag geknutseld kan worden.

Naast de activiteiten zorgt Stichting Tjari Dana Krimpen a/d IJssel tijdens het festival voor Molukse hapjes. Om verzekerd te zijn van deze lekkernijen worden er ook van tevoren bestellingen aangenomen via Evelin Hiariej (0640515848).

Aanmelden
Meer informatie over de tentoonstelling en het programma tijdens het festival is te vinden op de website van het Streekmuseum Krimpenerwaard. Voor sommige activiteiten moeten deelnemers zich van tevoren aanmelden. De volgende Molukse Festivals staan gepland op zaterdag 18 juni en zaterdag 23 juli.

De programmering rondom Istori-Istori Maluku wordt mede mogelijk gemaakt door het Innovatiefonds Cultuur van de Gemeente Krimpen aan den IJssel, de J.E. Jurriaanse Stichting en de Van Cappellen Stichting.

Overzicht activiteiten:

11:00-12:15 Dansworkshop 6-12 jaar Vooraf aanmelden
11:00-12:15 Tifa demonstratie + workshop Vrije inloop
13:00-14:15 Dansworkshop 6-12 jaar Vooraf aanmelden
13:00-15:00 Kookworkshop Vrije inloop
Doorlopend Gratis museumbezoek, springkussen, creatafel

 

Dit bericht is 1018 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief