Archieven

Dit bericht is 1300 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – De gemeente Krimpen aan den IJssel stelt vanaf heden het dragen van een mondkapje verplicht voor bezoekers van het raadhuis.

Medewerkers die achter de balie hun werk doen, zijn vrijgesteld van de verplichting om een mondmasker te dragen. Tussen hen en de bezoekers is plexiglas aangebracht. Bezoekers mogen als zij aan de balie zitten hun mondkapje af doen. Ook in de loopruimtes van ontmoetingscentrum de Tuyter geldt vanaf woensdag mondkapjesplicht.

In een uiterste poging een algehele lockdown te voorkomen, heeft de regering maandag een nieuw pakket aan verregaande maatregelen voor de duur van drie weken bekend gemaakt. Eén van deze maatregelen is het samenkomen van mensen in de vorm van een bijeenkomst. “Wij hebben daarom besloten om in deze periode van drie weken de bijeenkomsten niet te organiseren, te cancelen of zoveel mogelijk online te doen”, meldt de gemeente Krimpen aan den IJssel.

Krimpense winkeliers ontvangen een brief van de gemeente. Daarin worden zij gewezen op het zogeheten ‘deurbeleid’. Hierin moeten de middenstanders beschrijven hoe zij in hun winkel omgaan met de ontvangst en het bedienen van klanten. In de brief adviseert burgemeester Martijn Vroom dringend dat zij het dragen van mondkapjes door klanten verplicht stellen. Voor supermarkten komt daarbij de verplichting tot het regelmatig ontsmetten van materialen. Daarnaast moeten winkeliers zorgen voor speciale koopuren voor kwetsbare inwoners.

Ook de horecaondernemers in de IJsselgemeente ontvangen een brief . De kern daarvan is attentie op de
verplichting om vanaf 21.00 uur geen klanten meer te ontvangen en om 22.00 uur de deuren te sluiten. “Wij zien toe op handhaving van deze regels. Om hen (enigszins) tegemoet te komen in de schade, hebben wij besloten de horecaondernemers toe te staan het buitenterras ook in het komende najaar-/winterseizoen te gebruiken, namelijk tot 1 april.”

Sporten zonder toeschouwers
Sportwethouder Coen Derickx heeft maandag online met de besturen van de sportverenigingen gesproken. Er heerst bij hen wat onduidelijkheid over wat nu wel en wat niet is toegestaan. “Zij ontvangen de komende dagen van ons een brief, waarin wij hierover zo zorgvuldig mogelijk helderheid verschaffen.”

Voor scholen zijn geen nieuwe maatregelen van kracht. “Wel zien we dat de diverse scholen
op een nogal uiteenlopende wijze invulling geven aan hun verantwoordelijkheid met betrekking tot de coronaregels.” Onderwijswethouder Wubbo Tempel treedt in contact met de directies van scholen om daar een beeld over te vormen.

Dit bericht is 1300 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief