Archieven

Dit bericht is 1593 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – In de Krimpenerwaard zijn recent vijf monumenten op oorlogsgraven gerestaureerd, drie op de begraafplaats in Haastrecht en twee op de begraafplaats in Schoonhoven.

Uit een inventarisatie van Gert Oosterom, namens de gemeente Krimpenerwaard consul van de Oorlogsgravenstichting, bleek dat ze in slechte staat verkeerden.

In Haastrecht zijn de graven van Th. F. Verkaik en W. A. Uittenbogaard gerestaureerd. Verkaik werd in 1945 op de vlucht doodgeschoten tijdens een razzia. Uittenbogaard sneuvelde als soldaat in mei 1940 in Mill. In het graf van Uittenbogaard ligt ook zijn zwager Jan Mook begraven. Mook kwam in 1947 om het leven bij de ontploffing van een munitiefabriek in Muiden.

Wethouder Janette Hofman: “Het is erg jammer toch dat we juist nu, 75 jaar na dato, zo beperkt zijn in het herdenken van onze vrijheid. Daarom ben ik erg blij dat onze consul dit jaar het initiatief heeft genomen om de monumenten op de graven te laten restaureren. Ik ben blij dat de graven weer toonbaar zijn.”

Dit bericht is 1593 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief