Archieven

Dit bericht is 687 keer gelezen

SCHOONHOVEN – De Voedselbank ‘IJssel en Lek’ ontving dinsdag een mooie gift door een actie van de winkeliersvereniging. Voor ruim 800,- euro zijn lekkere etenswaren en verzorgingsartikelen geschonken.

“Afgelopen zaterdag hebben we een actie gehouden op de Dam”, vertelt de enthousiaste Lieke Nobel (39). “Voor bezoekers was er glühwein, warme chocolademelk en lekkere poffertjes. Je zult vast de kersttrein gezien hebben, een groot succes. Op straat is tegelijkertijd een inzamelingsactie gehouden voor de Voedselbank IJssel en Lek. Dit heeft een bedrag opgeleverd van 846,90 euro. Ook mijn collega’s hebben bijgedragen aan dit resultaat.”

Shoppen
Als secretaris van de winkeliersvereniging heeft Lieke dit goede doel onder de aandacht van de leden gebracht. “Het is heel schrijnend dat steeds meer mensen hier gebruik van moeten maken. Op deze manier maken we het voor de mensen met kerst net wat leuker met vooral lekkere dingen.” Van het ingezamelde geld is ze gaan shoppen bij De Plus Rechtuyt, De Spar en het Kruidvat. Eindresultaat: tientallen dozen boordevol smakelijke etenswaren en verzorgingsartikelen.

Clubhuis
Lieke is sinds anderhalf jaar werkzaam als ledenregisseur en netwerker in het Clubhuis van Univé, Lopikerstraat 31D. Haar dagelijks werk is het organiseren van  niet-commerciële activiteiten voor de leden. Doelstelling daarbij is werken aan een veilige maatschappij, waarbij de focus ligt op voorkomen en beperken. Naast deze vestiging is er voor het Groene Hart nog een tweede in Naaldwijk. ‘Een super leuke functie’ geeft ze aan.  “Ik ben er bij toeval ingerold. Hiervoor was ik werkzaam in een wijnwinkel.” Inhoudelijk is ze niet een vraagbaak voor verzekeringen. “Zodra daar een vraag over komt verwijs ik naar mijn collega’s”, lacht ze. Als organisator reikte zij namens de deelnemende winkeliers symbolisch de donaties uit aan voedselbankvrijwilliger Piet Staal.

Een mooie, spontane actie van de deelnemende winkeliers die alle lof verdient. De reactie vanuit de Voedselbank was dan ook zeer positief. Voor de kerst worden de spullen en lekkernijen verdeeld onder de mensen die dit extra steuntje kunnen gebruiken.

Dit bericht is 687 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief