Archieven

Dit bericht is 1349 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – De gemeente Krimpenerwaard kan het contract met Gazprom opzeggen zonder een hoge boete of afkoopsom te betalen. Dat meldt BNR op haar website. De gemeente Krimpenerwaard is een van de 120 gemeente die een gascontract heeft bij het Russische Gazprom. Vorige week kwam de oproep om dit contract op te zeggen.

Pro Krimpenerwaard en de ChristenUnie hebben over het contract verschillende raadsvragen gesteld. Tot nu toe zijn deze vragen nog niet beantwoord. “Wel is duidelijk geworden dat we voor de raadsvergadering van 8 maart schriftelijk geïnformeerd zullen worden over deze gesloten deal”, zegt Ad Struijs, fractievoorzitter van Pro Krimpenerwaard.

Daarnaast zal de raad ook geïnformeerd worden over de mogelijkheid om het contract te beëindigen en de inhoud van het contract. Op basis van uitspraken van verschillende advocaten meldt BNR dat het contract kan worden opgezegd zonder een hoge boete of afkoopsom te betalen.

Motie
D66 heeft samen met Pro Krimpenerwaard een motie ingediend. Met de motie willen de partijen de geldstroom naar Gazprom stoppen en van gasleverancier wisselen. “Ook gemeenten, weliswaar op kleine schaal, kunnen bijdragen aan het onder druk zetten van Poetin door de contracten te stoppen en van leverancier te wisselen”, staat in de motie.

Het onderwerp en de motie zullen op 8 maart in de raadsvergadering behandeld worden.

Dit bericht is 1349 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op Motie ingediend om contract met Gazprom te verbreken

  • Het kan natuurlijk zijn dat de CU de mtie heeft mede ondertekend, maar bericht dan ook dat D66 heeft medeondertekenf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief