Archieven

Dit bericht is 983 keer gelezen

boereKRIMPENERWAARD – Waard 18-raadslid Wisja Pannekoek heeft woensdagavond een motie van treurnis ingediend tegen uitspraken van wethouder Ria Boere over het ingediende MIRT-bod. Die motie kreeg steun van de oppositiepartijen CDA, PvdA, Pro Krimpenerwaard en Dierbaar Krimpenerwaard, maar de acht stemmen waren niet genoeg.
Pannekoek hekelt de onzorgvuldigheid bij het tot stand komen van dit bod; een oeververbinding tussen Krimpenerwaard en Ridderkerk in combinatie met 200 hectare grond voor woningbouw. Hij doelt daarmee op uitspraken die Boere op zaterdag 23 februari deed bij RTV Krimpenerwaard. Ze zei op de radio dat als de oeververbinding niet doorgaat, het bod overeind blijft staan. Niets doen zou namelijk betekenen dat de Krimpenerwaard een krimpgemeente wordt. “Dat is niet morgen, maar na 2030”, aldus de wethouder.
Pannekoek: “Dit staat haaks op de tijdens een thema-avond gegeven informatie. Daarbij werd gesteld dat het bod en de oeververbinding niet los van elkaar gezien kunnen worden.” Hij vindt dat het handelen van Boere onduidelijkheid in de hand heeft gewerkt. “Zorgvuldigheid in dit dossier is uiterst belangrijk.”

Dit bericht is 983 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief