Archieven

Dit bericht is 2544 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Mountainbikeliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de Krimpenerwaard. Woensdag opende de eerste mountainbikeroute in de polder. De route is maar liefst 26 kilometer lang en loopt door een mooi stuk natuurgebied.

Lekker met je mountainbike door de polders van de Krimpenerwaard rijden. Het heeft even geduurd, maar het kan vanaf nu. De route loopt onder andere door het Loetbos en rondom de surfplas bij Krimpen aan de Lek. “We hebben er lang voor moeten mailen, bellen en onderhandelen. Het is gelukkig gelukt en nu is het kijken of het iedereen bevalt”, zegt Jerry van Herk, lid van wielervereniging de Waardrenner.

Verschillende belangen
Zo’n zes jaar geleden ontstond het idee van een mountainbikeroute door de Krimpenerwaard. Wielerclub de Waardrenner nam het initiatief, met succes. Eind vorig jaar is de uitvoering van de route begonnen na jarenlange inspanningen.

“Je moet met allerlei belangen rekening houden. Het gaat door een natuurgebied, je moet rekening houden met wielrenners die bepaalde wensen hebben over hoe de route eruit moet komen te zien. Die belangen moet je allemaal meenemen en dat kost tijd”, zegt wethouder Jan Vente van Krimpenerwaard.

Opsteker voor Krimpenerwaard
Als het startschot klinkt en het lintje wordt doorgeknipt racen een aantal jonge mountainbikers het parcours op. De route is officieel geopend en wordt gezien als een mooie opsteker voor de Krimpenerwaard.

“Wij willen ons laten zien als sportieve en actieve regio”, benadrukt Vente. “Daar hoort fietsen al jaren bij. Deze mountainbikeroute is een prachtige toevoeging daaraan.” De mountainbikeroute is een onderdeel van de kwaliteitsimpuls van de Groenalliantie.

Vertraging
“Er zijn enorm lange procedures geweest voor de bestemmingsplannen. Vervolgens hebben we best veel pech gehad met het slechte weer. Het heeft de afgelopen maanden veel geregend. Daardoor zak je weg in de veengronden van de Krimpenerwaard”, meldt Peter de Block, projectleider mountainbikeroute.

Al deze factoren hebben tot twee à drie maanden vertraging geleid. Nu de route open is kan iedereen ervan gaan genieten. Het is geschikt voor zowel de ervaren mountainbiker als voor iemand die het eens wil uitproberen. Echte wedstrijden zullen hier niet worden gereden.

Recreatieve route
“Het parcours is echt recreatief bedoeld en dus niet voor wedstrijden”, laat waardrenner Van Herk weten. “Als je echt hard wil gaan moet je naar de Veluwe of naar Limburg. Het is lekker dat de jeugd hier kan fietsen en dat de mensen gewoon even in de buurt off-road kunnen gaan. Er zullen er uiteraard altijd een paar bijzitten die hard willen fietsen, maar het is voornamelijk recreatief bedoeld.”

Een aantal liefhebbers heeft de baan al uitgeprobeerd. “We krijgen al veel positieve verhalen, veel mensen hebben hem al uitgeprobeerd”, aldus De Block.

Dit bericht is 2544 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op Mountainbikeroute Krimpenerwaard officieel open: sport, recreatie en natuur komen samen (video)

  • Ik persoo lijk vind dit hoort niet in krimpenerwaard. We zullen kijken hoe die bij gehouden wordt . Ik heb er een stukje gelopen het is een puinhoop. Niet goed voor de natuur sorry.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief