Archieven

Dit bericht is 954 keer gelezen

movematesKRIMPEN A/D LEK – Vorige week was er een feestelijk moment op de Ireneschool in Krimpen aan de Lek: de leerlingen van groep 7 kregen hun Move Mates diploma uitgereikt.
Move Mates is een project waarbij kinderen worden gestimuleerd om in beweging te komen op het schoolplein. Groep 7-leerlingen worden door Team Sportservice Krimpenerwaard in vier weken opgeleid tot speelpleincoach. In deze vier weken krijgen de leerlingen theorieles, leren ze spelactiviteiten op te zetten, hoe ze kinderen kunnen stimuleren om mee te doen en hoe ze moeten handelen in conflictsituaties. Dit alles leidt tot een pauze vol plezier en beweging.
De primeur
De Ireneschool in Krimpen aan de Lek had een primeur: als eerste school in Krimpenerwaard zijn de leerlingen uit groep 7 in het Move Mates project opgeleid. Buurtsportcoach Wilma Terlouw vertelt hoe het was om de lessen te geven: “Het is een erg interessant project om les in te geven omdat je leerlingen begeleidt zodat zij weer andere kinderen kunnen begeleiden. Naast dat het zorgt voor meer beweging in de pauzes voor alle leerlingen van de school, is het ook erg goed voor de persoonlijke ontwikkeling van de speelpleincoaches. Ze ontwikkelen zich op het gebied van verantwoordelijkheid, inlevingsvermogen en op organisatorisch vlak. Groep 7 van de Ireneschool was nog wel een beetje zenuwachtig of ze wel allemaal hun diploma hadden gehaald, maar gelukkig is dat wel het geval.”
Voor de uitreiking van de diploma’s was de gymzaal ingericht met een catwalk: de leerlingen mochten daaroverheen lopen om hun diploma te halen, en aan beide zijden zaten medeleerlingen, juffen en meesters en enkele ouders om hen het welverdiende applaus te geven. De eerste passen waren soms nog een beetje schuchter, maar bij alle kinderen gingen na een paar passen de armen omhoog. Aan het einde stond Richard Mank, trainer bij Excelsior-Barendrecht, om de diploma’s te overhandigen.
Als laatste mocht ook juf Cindy over de catwalk lopen om een staande ovatie in ontvangst te nemen: zonder haar inzet was er geen Move Mates geweest. Ze nam het spelkaarten boek in ontvangst, met veel inspiratie voor de speelpleincoaches. Juf Cindy kijkt terug op een leuk project: “In eerste instantie wilde ongeveer de helft van de klas meedoen, maar uiteindelijk heeft bijna de hele klas meegedaan. De kinderen vonden het wel een spannend traject, ze krijgen toch een hele andere rol toebedeeld in de pauze. Maar ze zijn erg blij dat ze nu het diploma hebben ontvangen, en hebben zin om als speelpleincoach in de pauzes bezig te gaan.”

Dit bericht is 954 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief