Archieven

Dit bericht is 1104 keer gelezen

REGIO – Woningcorporatie Mozaïek Wonen en ontwikkelende bouwer Trebbe realiseren de komende jaren twee nieuwbouwprojecten in de woonwijk Westergouwe, aan de rand van Gouda. Er wordt een appartementengebouw met 46 sociale huurwoningen en een Ouden Huis met 53 woningen en ontmoetingscentrum gerealiseerd. De ontwerp- en ontwikkelovereenkomst is vandaag ondertekend door Anne ter Steege, directeur-bestuurder van Mozaïek Wonen, en Johan Bombach, directeur bij Trebbe.

Betaalbare huurwoningenAan de noordrand van Westergouwe komt het appartementengebouw met 46 betaalbare sociale huurwoningen. Mozaïek Wonen gaat deze woningen verhuren aan haar voornaamste doelgroep: woningzoekenden met een laag inkomen. Johan Bombach: “Na een tussenpoos van een aantal jaar zijn we sinds begin dit jaar weer volop aan het bouwen in Gouda. Ik ben er trots op dat we onze samenwerking met Mozaïek Wonen voortzetten en samen duurzame, gezonde en betaalbare huisvesting mogen toevoegen aan Gouda.”

Een Ouden Huis in WestergouweIn Parkzone, nabij het nog te realiseren centrumgebied van Westergouwe, komt het appartementengebouw met 53 sociale huurwoningen. Mozaïek Wonen gaat 43 woningen verhuren aan Het Ouden Huis. De woningen zijn voor senioren met en zonder zorgindicatie en enkele inwonende studenten. De andere tien woningen zijn voor jongeren. Ook komt er een gemeenschappelijke ruimte waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Anne ter Steege: “Wij zijn blij met opnieuw een samenwerking met Het Ouden Huis, een concept waar jong en oud plezierig kunnen samenwonen!”

Ontmoetingscentrum KwadraadOp de begane grond van Het Ouden Huis komt een ontmoetingscentrum van Kwadraad maatschappelijke werk. Voor zowel de inwoners van Het Ouden Huis als voor de buurt komt er een gevarieerd programma aan activiteiten. Ook komt er de mogelijkheid om samen te koken en te eten!

Beide nieuwbouwprojecten worden financieel ondersteund door de gemeente Gouda vanuit het fonds versnelling woningbouw.PlanningTrebbe start naar verwachting in de tweede helft van 2023 met de bouw. De oplevering wordt begin 2025 verwacht.

Interesse in een woning?We adviseren om u alvast in te schrijven op WoningNet en een profiel aan te maken voor de regio Midden-Holland. Wilt u in Het Ouden Huis wonen? Schrijft u dan in op www.hetoudenhuis.nl.

Dit bericht is 1104 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief