Archieven

Dit bericht is 1547 keer gelezen

HAASTRECHT – Museum Bisdom van Vliet zoekt foto’s voor een tijdelijke tentoonstelling dit najaar. Iedereen die iets van het Haastrechtse museum op de foto heeft gezet, er misschien wel trouwfoto’s heeft laten maken, of een voorouder heeft die werkzaam was voor Paulina Bisdom van Vliet, wordt opgeroepen deze in te sturen voor de speciale ‘Koetshuistentoonstelling’.

Museum Paulina Bisdom van Vliet is nu gesloten voor bezoekers vanwege restauratie- en onderhoudswerkzaamheden, maar in het naastgelegen Koetshuis wil het woonhuismuseum in Haastrecht — als onderdeel van een speciale, tijdelijke tentoonstelling — foto’s laten zien die bezoekers hebben ingezonden.

Het Koetshuis was ooit van de in 1923 overleden weduwe Paulina Maria le Fèvre de Montigny–Bisdom van Vliet. In de loop van de vorige eeuw verkocht het inmiddels bijna 100 jaar oude museum dit pand, maar vorig jaar heeft Stichting Bisdom van Vliet het Koetshuis weer verworven om het bij het museum te betrekken.

Vanaf september wordt in dit Koetshuis door de vrijwilligers van het museum een tentoonstelling ingericht met meerdere onderwerpen onder de noemer ‘Kom kijken in het Koetshuis’. Met afbeeldingen, teksten, en persoonlijke toelichtingen worden verhalen over Paulina en Haastrecht verteld: de geschiedenis van het Koetshuis, de band van Paulina en haar familie met Haastrecht, maar ook een ‘verborgen collectie’ — objecten uit het museum die normaal voor bezoekers niet zijn te zien. Een groot aantal van de door bezoekers ingezonden foto’s worden onderdeel van deze tijdelijke tentoonstelling.

Een jury van aan het museum verbonden vrijwilligers zal de meest bijzondere foto’s uit alle inzendingen uitkiezen. Inzenden kan toto 1 augustus per e-mail naar info@bisdomvanvliet.nl.

Dit bericht is 1547 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief