Archieven

Dit bericht is 1496 keer gelezen

HAASTRECHT – Aan het begin van de herfstvakantie houdt Gemaal De Hooge Boezem in Haastrecht op zaterdag 19 oktober tussen 19.00 en 23.00 uur haar eerste museumnacht met het thema ‘licht op water’.

Blikvanger zal zijn het feeëriek verlichte watergordijn over het water naast het gemaalgebouw. In het gebouw zelf kunnen bezoekers die avond demonstraties en filmpjes bekijken en met een rondleiding mee.

De museumnacht wordt gerealiseerd met zoveel mogelijk mensen uit en rond de plaats zelf. Zo spuit de lokale brandweer die avond ieder half uur een minutenlang ‘watergordijn’. Een van de gastvrije buren aan de boezem stelt daarvoor zijn terrein beschikbaar. De Haastrechtse licht- en geluidondernemers Remko van Leeuwen en Kees van ’t Hof zorgen voor een sfeervolle aanlichting met muziek. De entree is gratis.

Deze nacht is een van de vele activiteiten in de Week van Ons Water. Van 16 tot en met 27 oktober vinden door heel Nederland tal van leerzame en verrassende activiteiten plaats, waarvan er ook één bij het gemaal is. Centraal staan dan vragen als: hoe beschermen we Nederland tegen water? Wat kan ik zelf doen om wateroverlast tegen te gaan? Wat moet ik doen bij overstroming? Ook de rondleiders bij het gemaal geven hier antwoord op.

Dit bericht is 1496 keer gelezen

Deel dit:
Gepland Agenda

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief