Archieven

Dit bericht is 1193 keer gelezen

SCHOONHOVEN -Vocal group Music Unlimited is uitgegroeid tot vocal band. Vanaf deze zomer treden de drie zangeressen op met een live band.

“Dit hadden we nooit durven dromen”, vertelt Kim de Brake uit Schoonhoven enthousiast. Zij is samen met plaatsgenoot Marsja Driesen de oprichtster van Music Unlimited. “We hadden verwacht dat het maanden zou kosten om goede muzikanten te vinden. Het bleek met slechts een paar telefoontjes en één jamsessie geregeld. Binnen vijf minuten stond iedereen met een glimlach van oor tot oor te spelen. De sfeer en de muzikale klik was zó goed dat ‘Music Unlimited De Band’ direct een feit was.”

Daarmee gaat een lang gekoesterde wens in vervulling. Music Unlimited startte in 2012 en zingt meerstemmige popmuziek. De groep gebruikte altijd karaokebanden en het derde bandlid, Marijke Verhoef uit Nieuwpoort, begeleidde een aantal nummers op gitaar. “We merkten dat we de gitaarliedjes echt een eigen draai konden geven. Tijdens het spelen ontstond er een hele mooie energie, die je niet – of veel moeilijker- creëert met een karaokeband. Dat gebeurde ook tijdens de kampvuur sing-a-long vorig jaar. We hadden een gelegenheidsband samengesteld en de muziek kreeg vleugels. Dat wilden we vaker! Dus na jaren praten en dromen hebben we besloten het nu gewoon te doen.”

De muzikanten
De zangeressen zijn enorm blij met ‘hun mannen’, zoals ze de muzikanten uit de vocal band gekscherend noemen. De mannen spelen allen in meerdere bands en hebben veel podiumervaring. Greg Geurtsen, die sommigen zullen herkennen van de kampvuur sing-a-long vorig jaar, neemt de drums voor zijn rekening. Robin Glissenaar zorgt met zijn gitaar voor strakke riffs, soulman Ivo Meijer geeft de band een eigen geluid met zijn Fender Rhodes Piano en bassist Maurice zet een strakke groove neer.

Music Unlimited geeft iedere liedje een eigen invulling en sfeer. Geen klakkeloos gekopieerde covers, maar verrassende arrangementen. Dat is waar de vocal band voor staat. Bij een aantal nummers zingen de mannen ook mee, waardoor er vijfstemmige harmonieën ontstaan.

Optredens
Met deze liveband is Music Unlimited klaar om feesten, evenementen en theaters op z’n kop te zetten. Marsja: “We zijn ambitieus, maar we lachen ook heel wat af tijdens de repetities. We hebben samen heel veel plezier, dat hoor je terug in de muziek en zie je als we op het podium staan. Bij ons eerste optreden met de band stond het publiek binnen no time te dansen.”

Kampvuur sing-a-long
De komende maanden staan er diverse optredens gepland, zoals de kampvuur sing-a-long op 14 september. Deze is in een boomgaard bij Schoonhoven, waar het publiek onder het genot van zelf meegenomen hapje en drankje luidkeels mee kan zingen met de grootste kampvuur hits. Uiteraard zullen de kampvuren niet ontbreken.

Shows in het Arto Theater
Ook geeft Music Unlimited drie optredens in het Arto Theater in Schoonhoven. Op zondag 13 oktober speelt de band ‘Back in Time’. Stil zitten is praktisch onmogelijk, want met nummers als ‘I Wish’ van Stevie Wonder en ‘Think’ van Aretha Franklin gaat het dak er straks af. Op 24 december is Music Unlimited te gast bij de kerstavond van het Arto Theater. Dan zal de band een selectie kerstliedjes spelen. In het nieuwe jaar verrast Music Unlimited op zondag 16 februari met ‘Liefdesliedjes’. In deze show draait het om de liefde! Van ballads waarbij je een traantje wegpinkt tot heerlijk dansbare liefdesliedjes en venijnige teksten over voorbije liefde. Love Unlimited!

Tickets voor de sing-a-long en theatershows zijn te verkrijgen via de website van Music Unlimited.

Dit bericht is 1193 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief