Archieven

Dit bericht is 800 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Lekker chillen op zaterdagmiddag 1 oktober met muziek, eten en drinken in het Springerpark. Deze dag wordt de muziektent in de spotlight gezet. Opbrengst van ‘Muziek in het Park’ is bestemd voor de bewoners Gemiva.

Het is 2010 wanneer de eerste plannen voor een muziektent ontstaan. Menig Schoonhovenaar dacht met weemoed terug aan de tijd van de muziektent op de Dam. In de jaren vijftig is deze verdwenen. Rotary Schoonhoven nam het initiatief om dit stukje geschiedenis in ere te herstellen. Na vijf jaar overleg, onderzoek en het rondmaken van de financiering is in 2015 een nieuwe muziektent gerealiseerd en overgedragen aan de gemeente.

Spotlight
Hans de Wit, indertijd mede-initiatiefnemer, is zich ervan bewust dat het gebruik enigszins minimaal is. “Plaatsing kon niet anders dan waar ie nu staat. Het liefst zou ik zien dat het stuk water gedempt wordt.” Met name de afstand en de open constructie maakt dat muzikanten niet altijd enthousiast zijn om daarin op te treden. Wel wordt er steeds meer gebruik van gemaakt om er te trouwen. Hoogste tijd dus om de muziektent nieuw leven in te blazen en in de spotlight te zetten.

Optreden
Zaterdag 1 oktober is van 16.00 tot 18.00 uur is er ‘Muziek in het park’, verzorgd door de Rotary in samenwerking met De Engel op Locatie en Zilverstad Marketing. Rotary onthult een publicatiebord en bedankt sponsors met een miniatuur muziektent, gemaakt door Hieselaar. In de muziektent speelt de lokale topband ‘The Rebound’. De opbrengst is bestemd voor de bewoners van Gemiva ter financiering van een dagje uit. De organisatie verwacht enkele honderden bezoekers.

Dit bericht is 800 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief